Neparastā atpūta • IR.lv

Neparastā atpūta

Par nākotni saimnieks Jurģis Dutko vēl plānus nekaļ, jo šobrīd sešām teltīm ir ļoti skaists izvietojums un cilvēki, būdami cits citam blakus, netraucē. Ja telšu būs vairāk un tās būs pārāk tuvu cita citai, zudīs kempinga koncepts un jēga. Foto no privātā arhīva
Krista Dzidzēviča

Trīs uzņēmēji katrs savā Latvijas pusē īstenojuši šķietami nerealizējamas atpūtas iespējas — namiņus kokos, apsildāmas teltis un dzīvojamas mucas. Uzdrīkstējušies būt pirmie, viņi bauda tūristu atsaucību un piekrīt dalīties savā pieredzē

Valaiņu ģimenei, kuri pašu rokām uzbūvējuši kokos iekaramus namiņus, šogad nācies pat celt īres cenas un samazināt rezervācijas iespējas līdz divām naktīm, lai visi gribētāji spētu izbaudīt unikālu iespēju — nakšņot dabā piecu metru augstumā virs zemes. Mājas kokos šobrīd ir viens no visvairāk pieprasītajiem vietējo un ārzemju tūristu galapunktiem Latvijā.

Ar līdzīgu biznesa sākumu — uzbūvēt kaut ko latviešiem neredzētu tikai savām vajadzībām — Jurģis Glutko, glempinga Uz salas īpašnieks, šobrīd piedāvā ikvienam nakšņot apsildāmā teltī uz vientuļas salas Latgalē, novērtēt 360 grādu panorāmu un dabas neskartību.

Savukārt Kolkasragā Saulesmāju muciņas bez elektrības un apkures, tikai sveču gaismā vien, ļauj pavadīt nakti vistuvāk Latvijas lielākajam dārgumam — jūrai. Šiem uzņēmējiem ir oriģināls piedāvājums, cits no cita tik atšķirīgs, taču savā vienkāršībā vienojošs — viņi visi sapratuši, ko meklē un par ko ir gatavs maksāt mūsdienu tūrists, kurš vēlas atteikties no ikdienas ērtībām.

Panorāmas skats uz vientuļas salas

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu