Brīvajā laikā • IR.lv

Brīvajā laikā

Uzmanīgi! Sievietēm bīstami galamērķi

Atvadījušās no pagātnes aizspriedumiem un ierobežojumiem, arvien vairāk sieviešu izvēlas doties ceļojumos vienatnē. Diemžēl reizēm tas var būt riskanti. Pēdējā laikā ziņās vairākkārt dzirdēts par dažādām traģēdijām: 37 gadus veca amerikāniete nogalināta Kostarikā, cita amerikāniete piedzīvojusi brutālu uzbrukumu Dominikānas Republikā, 29 gadus veca vāciete zaudējusi dzīvību Taizemē, divām skandināvietēm nogrieztas galvas Marokā…
Tas pamudinājis amerikāņu žurnālistu pāri Ašeru un Liriku Fērgusonus izveidot sieviešu draudu indeksu (Women’s Danger Index), kurā sarindotas bīstamākās zemes individuālām ceļotājām.

«Mēs paši daudz ceļojam un laiku pa laikam nonākam nepatīkamās situācijās, kā arī uzklausām citu ceļotāju šausmu stāstus. Negribot paļauties tikai uz nostāstiem, mēs nolēmām izveidot sarakstu — kuras valstis ir visbīstamākās, par pamatu ņemot faktus,» skaidro žurnālisti. Viņi analizēja 50 pasaules valstis, kuras tūristi apmeklē visvairāk, vērā ņemot vairākus faktorus: ielu vardarbība pret sievietēm, sieviešu slepkavības, seksuāla vardarbība, tiesiskā diskriminācija, dzimumu vienlīdzības indekss un attieksme pret sievietēm, kas cietušas no vardarbības.
Asherfergusson.com/solo-female-travel-safety

20 sievietēm bīstamākās valstis
1. Dienvidāfrika
2. Brazīlija
3. Krievija
4. Meksika
5. Irāna
6. Dominikānas Republika
7. Ēģipte
8. Maroka
9. Indija
10. Taizeme
11. Malaizija
12. Saūda Arābija
13. Turcija
14. Argentīna
15. Čīle
16. Kambodža
17. Bahreina
18. ASV
19. Ukraina

Ikonas atdzimšana. TWA viesnīca Ņujorkā

Lidsabiedrība TWA vairs nepastāv: tā sāka lidot 1930. gadā, un pēdējais reiss notika 2001. gadā, kad to pārpirka cita amerikāņu aviokompānija. Taču TWA nosaukums aizvien dzīvo, it īpaši labu arhitektūru un dizainu cienošu cilvēku vidū — Kenedija lidostā Ņujorkā atdzimis bijušais TWA lidotāju mācību centrs, tagad pārvērties par pievilcīgu viesnīcu. Ēka celta 1962. gadā pēc ievērojamā somu izcelsmes arhitekta Ēro Sārinena projekta. Tajā izveidoti 512 īpaši klusi numuri ar lieliem logiem (stikla biezums ir 11 cm), bet uz 930 kvadrātmetrus plašā jumta atrodas gan skatu laukums, gan baseins, no kura var vērot rosību uz lidostas skrejceļiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu