5 interesanti koncerti jūlijā • IR.lv

5 interesanti koncerti jūlijā

A cappella grupa Take 6. Publicitātes foto
Anete Ašmane, speciāli Ir

2. jūlijā Dzintaru koncertzālē Take 6
Kad Oukvudas koledžas pirmā kursa students Klods Maknaits izveidoja vīru vokālo kvartetu, kas mēģinājumu pirms koncerta noturēja tualetē, diez vai kādam varēja ienākt prātā, ka jaunieša hobijs izvērtīsies par pasaulslavenu un daudzu apbrīnotu kvalitātes simbolu — džeza, R&B, blūza un gospeļmūzikas vokālo a cappella grupu Take 6. Bet nu jau gandrīz 40 gadu Take 6 ir augstākās klases mākslinieki, kas uzskatāmi par nepārspējamiem dziedātājiem — vairāki desmiti visprestižāko balvu, 16 albumi un sadarbība ar gluži vai visām džeza un populārās mūzikas zvaigznēm apliecina grupas panākumus un slavas virsotnes. Grupas kodolu kopš pirmsākumien veido Maknaits un Marks Kibls, bet arī pārējais sastāvs izcili sastrādājušies domubiedri. 

R&B meistars Džons Klīrijs.
Publicitātes foto

2.—6. jūlijā dažādās vietās Rīgā Festivāls Rīgas Ritmi
Jau 19. reizi vasaras vidū džeza mūzika piepildīs Rīgas koncertzāles un atpūtas vietas, piedāvājot aktuālus un novērtētus, kā arī pavisam jaunatklātus un plauk­stošus māksliniekus. Būs iespēja dzirdēt Ņūorleānas fanka un R&B meistaru Džonu Klīriju, prestižā Teloniusa Monka konkursa uzvarētāju Džemisonu Rosu, kaislīgo salsas un flamenko dziedātāju Palomu Pradālu, šāgada Riga Jazz Stage uzvarētāju ķīniešu pianistu A Bu, ansambli Tianchang Band, kas savā skanējumā apvieno ķīniešu tautas mūziku un rietumniecisko džezu, Tallinas gypsy-jazz trio Titoks un daudzus citus, iepriekš nedzirdētus mūziķus. Uz galvenajiem koncertiem jāiegādājas biļetes, bet pasākumi Trompete Taproom, atpūtas parkā Egle un Origo Summer Stage pieejami bez maksas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu