Cik smuki! • IR.lv

Cik smuki!

Laura Keršule (38). Agrāk: mārketinga vadītāja SIA Olimpiskais sporta centrs. Tagad: 2016. gadā reģistrētā uzņēmuma SIA Helium dibinātāja un radošā direktore. Foto — Ieva Salmane
Ieva Alberte

Laura Keršule (33) pirms trim gadiem internetā pamanīja skaistas balonu instalācijas un nodomāja — kāpēc gan tādu nav Latvijā? Un izveidoja Helium

Laura sagaida Bruņinieku ielas birojā nedaudz apaukstējusies. Vēsā naktī pie vairākiem lielveikaliem stiprinājusi balonu virtenes, lai izpārdošanas rītā tās priecētu pircējus. «Mēs bieži strādājam vai nu vēlu vakaros pēc desmitiem, vai agri no rīta, lai jau deviņos, atverot veikalu, baloni būtu,» skaidro uzņēmēja. 

Laurai ir bakalaurs mākslās, reklāmā un sabiedriskajās attiecībās. Vienu gadu nostrādājusi mārketingā Peugeot automašīnu tirdzniecībā, pēc tam deviņus gadus Olimpiskajā sporta centrā par mārketinga vadītāju. Palīdzējusi arī Latvijas Olimpiskajai komitejai gatavot sponsorēšanas piedāvājumus. «Laikam jau, strādājot mārketingā, attīstījās prasme pasniegt un mācēt noķert to, kas ir gaisā,» domā Laura.

Ideja par savu uzņēmumu viņu piemeklēja viļņveidīgi, jau strādājot Olimpiskajā sporta centrā. «Es nebiju piekususi, un darbs apmierināja, taču piederu pie tiem, kuri uzskata, ka, deviņus gadus strādājot vienā amatā un vietā, nevar realizēties.»

Domas par savu biznesu spēcīgākas kļuva, kad 2013. gadā piedzima pirmais dēls. Laura zināja, ka grib darīt kaut ko radošu: apdomāja iespējamos virzienus un saprata, ka visi viņas iecerētie biznesi jau eksistē. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu