Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Sestā diena
Sonora Broka

oooc Brisele. No dažādiem skatleņķiem — piesardzīga, ideālistiska un analītiska — aplūkota Eiropas Bābele — Brisele. Pelēkā parlamenta ēka, Noasa šķirsts, kurā iekļuvušie var justies izredzēti, tiek dēvēta arī par zelta krātiņu vai Briseles burbuli. Filma mēģina uzdot jautājumus, cik rīcībspējīga un laikmetīga ir šāda ES pārvaldes forma, kā arī — vai Eiropas Savienības ideja joprojām ir dzīva. Kino no 10. maija.

oooc Sestā diena. Režisore Brigita Eglīte daudzas sestdienas vērojusi Skultes tirgus placi — vietu blakus baznīcai, aptiekai, ambulancei, kurā reizi nedēļā satiekas visi vietējie. Līdzīgi kā Ivara Selecka leģendārajā Šķērsielas triloģijā, kurā katram ielas iedzīvotājam bija iespēja kaut epizodiski pavīdēt filmā, arī šeit redzam asprātīgu kolāžu ar skultiešu dzīves ainiņām gan tirgus placī, gan omulīgajā kafijotavā, kur saimnieko draudzes mācītājs. Kino Splendid Palace un KSuns.

ooo Supervaroņi: Kā viss sākās / Rise of the Superheroes. Gluži vai katru nedēļu pirmizrādi piedzīvo kāda supervaroņu filma, un to konkurence kļuvusi līdzīga talantu šovam. DC komiksu sīvā sāncensībā ar Marvel komiksiem radies apbrīnojami dzīvotspējīgs filmu žanrs, kurā nereti spēkus izmēģina arī pasaulslaveni kinorežisori, piemēram, Tims Bērtons, Angs Lī un Kristofers Nolans. Dokumentālā filma Supervaroņi: Kā viss sākās atskatās uz šī žanra, kas balstīts komiksos, aizsākumiem un attīstību cauri gadu desmitiem. Kino no 10. maija.

oooo Labās rokās / Pupille. Psiholoģiski niansētās franču drāmas centrā jaundzimušais, no kura atteikusies māte, vēlot tam iespēju piedzīvot laimi mīlošā ģimenē. Cilvēcisks un gaišs skatījums uz sociālo dienestu darbinieku sarežģīto ikdienu spēcīga aktieru ansambļa izpildījumā. Filma ļauj ielūkoties adopcijas institūciju darba neredzamajā pusē, šiem ļaudīm ik dienu jāpieņem lēmumi, no kuriem būs atkarīga kāda bērna dzīve. Kino no 10. maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu