Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pirmdien koalīcija vienojās par atbalstu ES Tiesas tiesnesim Egilam Levitam kā Valsts prezidenta amata kandidātam. Savu kandidātu nevirzīs partija KPV, kuras frakcijai Saeimā būs brīvais balsojums. Tomēr četri deputāti varētu balsot par Levitu. Viņa kandidatūrai atbalstu sola NA, JKP, Attīstībai/Par, kā arī Jaunā Vienotība. Ja deputāti balsos, kā solījuši, Levits varētu saņemt vismaz 55 deputātu balsis. Levits piekritis kandidēt. Savukārt Latvijas Zaļās partijas valde un dome nolēmusi augstajam amatam atkārtoti virzīt Raimondu Vējoni.

VARAM iepazīstināja ar Administratīvi teritoriālās reformas plānu, kas paredz samazināt pašvaldību skaitu no 119 novadiem līdz 35. Taču funkcijas netiks mainītas. Pašvaldības veidos ap lielākām pilsētām un attīstības centriem. Bez lauku teritorijām būs tikai Rīga un Jūrmala.

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Fitch paziņoja par Latvijas kredītreitinga apstiprināšanu pašreizējā A- līmenī, nosakot stabilu nākotnes novērtējumu. Aģentūra pozitīvi novērtē zemo valdības parāda līmeni, kā arī nelielo budžeta deficītu.

Saeima pagājušajā nedēļā noraidīja premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) demisijas pieprasījumu, kuru bija iesnieguši atsevišķi opozīcijas Saskaņas un ZZS un arī koalīcijas partijas KPV LV deputāti. Par demisiju balsoja 33, pret — 58 deputāti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu