Sveicināti uz klāja! • IR.lv

Sveicināti uz klāja!

Autore Marianna Zvaigzne darbojas Printful komandā kopš 2016. gada. Viņa ir studējusi valodas, un šī kaislība tagad pārtapusi karjerā, jo Marianna uzņēmumā pārrauga e-komercijas tekstu radīšanu atbilstoši zīmola vērtībām. «Mani interesē, kāda ir nākotne e-komercijas terminoloģijai latviešu valodā. Mans profesionālais izaicinājums ir atrast veidu, kā runāt par šo nozari vienkārši, nepārprotami un latviski,» viņa saka par sevi. Foto — Edmunds Brencis
Marianna Zvaigzne, uzņēmuma Printful satura redaktore un mārketinga speciāliste

Lai kāds būtu jaunā darbinieka grāds vai apmeklēto semināru saraksts, pats svarīgākais ir cilvēkam uzreiz parādīt, «kā lietas dara pie mums» un ko uzņēmumā no viņa gaida

Jaunums
Kā latviešiem iekarot pasaules tirgu? Kādreiz Draugiem.lv bija unikāls piemērs, kā lokāls risinājums spēj konkurēt ar milzīgu globālo spēlētāju. Tagad Draugiem.lv īpašnieku izveidotais uzņēmums Printful izaudzis par savas nozares līderi pasaulē, Latvijas lielāko darba devēju Amerikā un plāno kļūt par pirmo Baltijas kompāniju, kas kotēsies Ņujorkas biržā. Šāda izaugsme nozīmē pastāvīgu mācīšanos. Printful ir gatavs ar savu pieredzi dalīties regulārā Ir Nauda slejā. 

 

Līdzīgi kā mūsdienās zūd robeža starp darbu un vaļasprieku, tiešsaisti un bezsaisti, izplūst arī darba un mācību vides nošķīrums. Uzņēmumiem kļūstot arvien daudzpusīgākiem, darbiniekiem jāspēj ātri apgūt nepieciešamās prasmes. Arī Printful darba virzieni — ražošana, interneta tehnoloģija, e-komercija — no darbiniekiem pieprasa izpratni par visiem trim.

Mūsu uzņēmums rada Latvijai jaunu, daudzpusīgu amatu pieprasījumu. Piemēram, nozīmīgu darbu veic grafiku apstrādes speciālisti, kuru pienākums ir ne tikai apstrādāt klientu iesūtītos digitālos failus pirms produktu apdrukas vai izšūšanas, bet arī veikt kvalitātes kontroli. Grafiku apstrādes speciālists ir gan dizainers, gan tehniskais darbinieks, kuram jāorientējas attēlu apstrādes programmās un arī Printful ražošanas tehnikās (digitālā apdruka, sietspiede, sublimācija u. c.). Turklāt jāspēj komunicēt ar klientiem pareizā un laikmetīgā angļu valodā, lai problēmu gadījumā atrastu risinājumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu