Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijā sāk darbu daudznacionālais divīzijas štābs Ziemeļi, kurā darbojas virsnieki no Latvijas, Dānijas un Igaunijas. NATO vienības atradīsies dažādās valstīs, bet tiks koordinētas no Latvijas. Štāba uzdevumi ir aizsardzības plānošana, militāro mācību un aktivitāšu organizēšana un īstenošana.

Prokuratūra pagājušajā nedēļā lūdza tiesu piemērot smagos noziegumos apsūdzētajam Aivaram Lembergam astoņus gadus ilgu brīvības atņemšanu un mantas konfiskāciju, naudas sodu 150 minimālo mēnešalgu apmērā un drošības līdzekli apcietinājumu. Lembergs apsūdzēts par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis (V) vērsies Ģenerālprokuratūrā, lūdzot detalizēti izvērtēt partijām Saskaņa un Gods kalpot Rīgai pietuvinātu personu nodarbināšanu pašvaldības SIA Rīgas satiksme, kā arī izvērtēt Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) kā kapitāldaļu turētāja atbildību par uzņēmuma finanšu situāciju.

Tiesa aizturētajam uzņēmuma Rīgas karte valdes loceklim, pašvaldības SIA Rīgas satiksme darbiniekam Aleksandram Brandavam kā drošības līdzekli piemēroja 200 000 eiro drošības naudu. RS valde pagājušajā nedēļā atstādināja Brandavu no Elektronisko norēķinu projektu daļas vadītāja amata.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu