Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Jau kopš decembra aptuveni 50 leduslāču «terorizē» apdzīvotas vietas Krievijas arhipelāgā Novaja Zemļa. Vietējās varas iestādes izsludinājušas ārkārtas stāvokli. Iespējams, tās ir globālās sasilšanas sekas, jo sarūk agrākās lāču medību vietas uz aizsalušiem ūdeņiem, tāpēc viņi pārvietojas dziļāk sauszemē. Foto — AFP/LETA

Lielbritānijas premjere Terēza Meja pagājušajā nedēļā EK prezidentam Žanam Klodam Junkeram piedāvāja vairākus Brexit krīzes risinājumus, taču tie netiek izpausti. ES joprojām atsakās kaut ko mainīt Lielbritānijas izstāšanās līgumā. Tomēr Junkers ir gatavs veikt uzlabojumus politiskajā deklarācijā par nākotnes attiecībām, bet tai nav juridisku seku.

ES valstis panāca vienošanos par jauniem Eiropas gāzes tirgus noteikumiem. Tie varētu apgrūtināt gāzesvada Nord Stream 2 tapšanu. Vācija līdz šim bija iestājusies pret šiem noteikumiem, tomēr piekāpās un atbalstīja kopā ar Franciju izstrādāto kompromisu.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns uzrunā par stāvokli valstī solījis aizsargāt kristīgo Eiropu pret imigrāciju, kura veicinot terorisma izplatību. Orbāns cer uzlabot demogrāfisko situāciju valstī, nosakot, ka sievietes, kurām būs četri un vairāk bērnu, varēs nemaksāt ienākuma nodokli. Lielām ģimenēm būšot arī atvieglojumi automašīnu iegādē un hipotekāro kredītu jomā.

Francija pagājušajā nedēļā uz konsultācijām atsauca savu vēstnieku no Romas pēc tam, kad Itālijas vicepremjers Luidži di Maio Francijā bija ticies ar «dzelteno vestu» protestu kustības pārstāvjiem un apsolījis atbalstu protestu organizēšanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu