Solīdais fusion • IR.lv

Solīdais fusion

Ikos Olivia Krišjāņa Valdemāra iela 25, Rīga
Ieva Kalēja

Savulaik populārie fusion restorāni, kuros satiekas dažādu tautu virtuve, sevi prezentēja kā modes avangardu ne tikai kulinārā, bet arī interjera un gaisotnes ziņā. Āzijas un Eiropas ēdienu krustojumus pienesa jauni, pārspīlēti draudzīgi viesmīļi, galdi, krēsli un sienu rotājumi sliecās uz dizaina žurnāliem piemērotu minimālismu.

Nesen atvērtais Ikos Olivia sūta citus signālus. Ēdamzāle klusi spīd medainu krāsu gammā no tumši brūnas līdz lāsmaini zeltainai, liekot domāt par solīdu, pārtikušu mieru. Viesmīlis — vīrietis brieduma gados — apkalpo ar atturīgu, bet nekļūdīgu profesionalitāti, kas ir retums ne tikai Rīgas restorānos. Publikā gan jauni pāri, gan turīgu pusmūža draugu grupas, kas atnākušas pavadīt vakaru (no trešdienas līdz piektdienai restorāns strādā tikai vakaros, sestdien un svētdien no plkst. 12) nepiespiestā gaisotnē.

Taču aiz rēni buržuāziskās ārienes slēpjas ne viens vien patīkams pārsteigums. Restorāna nosaukums vedina domāt par grieķu virtuvi — tāds pats ir arī luksusa kūrortviesnīcai Halkidikē Grieķijā. Taču ēdienkartē neatradīsit ne grieķu salātus, ne baklavu, pat ne suvlaki, par spīti tam, ka restorāns visos pieteikumos izceļ arī savu grilu. Tā vietā ir negaidīts Vidusjūras, skandināvu un vēl visdažādāko tradīciju apvienojums, kas apmierinās gan konservatīvos, gan pēc piedzīvojumiem kāros apmeklētājus. Nesen tur vakariņās uzkodās baudījām gan atturīgi pārliecinošu ceviche, gan caur fantāzijas prizmu pārveidotus Nicas salātus ar zilo kartupeļu biezeni, putotiem zaļiem dārzeņiem un Vidusjūras astoņkāji. Pamatēdienos ir plaša gan zivju, gan steiku izvēle, bet spilgts atklājums bija kafijas sviestā cepta pīles krūtiņa ar melnās šokolādes mērci, kuras rūgteni saldā garša brīnišķīgi papildināja mīksto gaļu.

Maltīti beidzām ar karamelizētu Brunost — siera krēmu ar lācenēm. Saldais ēdiens no Norvēģijas, kur strādājis restorāna pavārs Aleksandrs Kardašs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu