Ar zelta tālskati • IR.lv

Ar zelta tālskati

Nepilns tūkstotis darbinieku un 27 gadi LMT prezidenta krēslā Jurim Bindem iemācījuši jebkura vadītāja svarīgāko uzdevumu — prasmi deleģēt. Foto — Edmunds Brencis
Krista Dzidzēviča

Latvijas Mobilā telefona prezidenta Jura Bindes birojs

Pirmais un joprojām viens no spēcīgākajiem mobilo sakaru operatoriem valstī ir Latvijas Mobilais telefons, kuru stiklotā biroja visaugstākajā stāvā vada prezidents Juris Binde.

Lai gan ziemā panorāma aiz stikla sienas varētu šķist pārlieku vienmuļa un pelēka, spēja pārlaist skatienu šai Rīgas pusei tomēr piešķir telpai varenumu. Bindes kabinets nav liels, bet pietiekami mājīgs. Tajā dominē brūni un pelēki toņi un lietišķa atmosfēra — nekā lieka! Viņš atzīst, ka uz rakstāmgalda parasti atrodas tikai konkrētajai dienai un divām trim uz priekšu nepieciešamais. «Protams, ir tādi pastāvīgie «iedzīvotāji» kā pildspalvas, kalkulators, saspraudes un zīmogi, tos lietoju vairākas reizes dienā. Turpat arī piezīmju lapiņas ar plāniem, darāmajiem darbiem un kādi interesējoši žurnāli, bet dokumentācija lielākoties ir elektroniskā formātā, līdz ar to īpaši neuzkrāju lieko. Papīra dokumenti uz mana galda drīzāk ir izņēmums, ne likumsakarība. Tas ir arī drošības jautājums — strādāju ar datiem, kas visiem nav jāredz,» skaidro Binde.

Aiz galda oficiālās vizīšu fotogrāfijas un apbalvojums no Starptautiskās Olimpiskās komitejas, bet pašā vidū laiku skaita prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dāvinātais pulkstenis par darbu Ordeņu kapitulā. Starp simboliskām piemiņas veltēm ievērojamākais noteikti ir zelta tālskatis. «Tā ir dāvana manā 50. dzimšanas dienā no kolēģiem, lai es skaidrāk varētu saskatīt nākotnes perspektīvu.»

To varētu dēvēt arī par sava veida simbolu LMT darbam, jo šajā nozarē svarīga ir spēja paredzēt tehnoloģiju attīstību. «Telekomunikāciju tehnoloģiju paaudzes mainās vidēji ik pēc desmit gadiem. Tagad esam ļoti tuvu, lai sāktos piektās paaudzes tehnoloģiju ieviešana. Dinamika liek pilnībā mainīt uzņēmuma mērķus un to sasniegšanas stratēģijas, garlaicīgi nav nevienu brīdi. Turklāt Latvijas telekomunikāciju tīklā ir ļoti asa konkurence — tas ir viens no iemesliem, kāpēc mūsu tīkli ir vieni no labākajiem pasaulē. Un arī mūsu klienti ir labākie, jo faktiski ir otrie pasaulē, kuri datu pakalpojumus lieto visvairāk, mēs atpaliekam tikai no Somijas.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu