Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Van Gogs. Pie mūžības vārtiem
Sonora Broka

oooo Van Gogs. Pie mūžības vārtiem / At Eternity’s Gate
Režisora Džuliana Šnābela norādījums galvenās lomas atveidotājam Vilemam Defo — «turēt otu kā zobenu» — trāpīgi raksturo viņa tēlojumu šajā van Goga personībai veltītajā kinoesejā. Izcilais gleznotājs filmā līdzinās putnam — sabozies, urbjošu, tumšu skatienu, viņš vienmēr ir autsaiders, kurš mierinājumu meklē klejojumos dabā ar molbertu plecā. Van Goga un Pola Gogēna (Oskars Isaaks) teatrālie dialogi un subjektīvās jeb skatleņķa kameras lietojums rada klātesamības sajūtu kādā neparastā etīdē. Kino no 11. janvāra.

ooo Mia un baltā lauva / Mia et le lion blanc
Saulainais stāsts par 11 gadus veco Miju un viņas draugu, retas nokrāsas lauvu Čārliju, kuru iekārojuši trofeju mednieki, veidots labākajās Eiropas ģimenes kino tradīcijās. Dienvidāfrikas zvēraudzētavas īpašnieku raibā ikdiena līdzinās Džeralda Darela stāstiem, tomēr filmu drošāk apmeklēt skatītājiem, kas jau sasnieguši septiņu gadu vecumu — Mias piedzīvojumi savannā brīžiem iegūst spraiga trillera gaitu. Kino no 11. janvāra.

ooooo Zaglēni / Manbiki Kazoku
Līdz Rīgas kinoteātru repertuāriem nonākusi filma, kas pagājušogad saņēma Kannu kinofestivāla Zelta palmas zaru. Viens no slavenākajiem Japānas autorkino režisoriem Koreeda Hirokadzu filmu veidojis kā pieklusinātu, gaišu un vienlaikus satricinošu ģimenes pētījumu, kur morāle ir amorāla un pareizais — aplams. Filma paliks atmiņā arī pēc balvu sezonas noslēguma. Kino no 9. janvāra.

oooo Īstais detektīvs / True Detective
Zinātājiem pietiks ar faktu, ka drīzumā televīzijas ekrānos gaidāma seriāla trešā sezona. Pasaules slavu ieguvušais Īstais detektīvs ir galvastiesu pārāks par standarta televīzijas produktiem, tā panākumu pamatā ir augsta kinematogrāfiska kvalitāte un harismātiskie izmeklētāji Veins Heizs (Maheršala Ali) un ciniskais švīts Rolands Vests (Stīvens Dorfs) viņa pārinieka lomā. LMT viedtelevīzijā, HBO kanālā no 14. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu