Lūsis testē • IR.lv

Lūsis testē

Jānis Lūsis

Jaudīgs Android planšetdators darbam «logos»

Samsung Galaxy Tab S4
Windows platformu var pilnvērtīgi lietot planšetdatorā, tas ir skaidrs. Bet vai ar Android var strādāt kā ar ierindas klēpjdatoru? Galaxy Tab S4 praktiski pierāda, ka var. Gana ērta tastatūra apvienojumā ar aizsargvāciņu jau ir, pievienojam savu Bluetooth peli, un caur Samsung Dex saskarni varam darboties gluži kā ierastajos «logos». Plika planšete bez vāciņa ir plāna, viegla, eleganta, taču stiklotā aizmugure ir slidena. Aizsargvāciņš ieteicams! Tehniski Tab S4 ir jaudīga ierīce ar tiešām izcilu ekrānu, lielisku audioskanējumu un, būtiskākais, izturīgu bateriju visai darba dienai un vēl arī vakara seriālam. S Pen irbulis ļauj gan ērtāk vadīt lietotnes un sērfot tīmeklī, gan arī vieglāk veikt piezīmes dokumentos vai uzzīmēt kādas skices. Ja esat mākslinieciska dvēsele, noteikti pamēģiniet šī virtuālā molberta iespējas! Neērtība — ja planšetei neesat sarūpējuši speciālu vāciņu, tad irbuli nāksies glabāt kabatā vai somā. Manā skatījumā šis ir viens no šobrīd sniegumā pārliecinošākajiem Android planšetdatoriem.
Cena no 600 līdz 800 eiro.


Blakus āmuram un skrūvmašīnai

CAT S61
Caterpillar smagā tehnika no dubļiem nebaidās. Arī masīvais S61, kā jau CAT viedtālruņiem ierasts, pacieš putekļus, dubļus, kritienus un ūdenspeldes. Šis nav telefons nēsāšanai uzvalka biksēs — tam vieta meistara instrumentu somā vai kombinezona kabatā. Ierīces prasmju komplektā jāizceļ trīs funkcijas. Pirmā ir labas kvalitātes FLIR termokamera, ar kuru ziemā var meklēt «caurumus» ēkas siltumizolācijā, noteikt, kur inženiertīklos kaut kas pārmērīgi uzkarst (līdz +400 °C), vai naktī mežā meklēt dzīvniekus. Lietpratēji sapratīs. Iebūvētais lāzera tālmērs ļauj veikt aptuvenus attāluma mērījumus, kā arī virsmas laukuma aprēķinus. Pie šī instrumenta lietošanas gan jāpiešaujas. Visbeidzot gaisa kvalitātes sensors uzraudzīs un ziņos, vai telpā gadījumā nav kādi kaitīgi ķīmiskie izgarojumi (VOC), kas varētu kaitēt jūsu veselībai. Ātrdarbībā CAT S61 nav raķete, taču ierīce arī nav domāta spēlīšu trenkāšanai. Pamatpienākumus tā paveic, kā nākas. Cena milzīga, taču īsti būvniecības nozares profesionāļi novērtēs CAT S61 izturību un nesmādēs arī tā tehnoloģiskos palīgrīkus.
Cena — aptuveni 900 eiro.


Superjaudīgs klēpjdators un
divi ekrāni

Asus ZenBook Pro 15 UX580
Pēc taustes sajūtas vien skaidrs, ka te darīšana ar nopietnu eksemplāru. Plāns, kompakts ultra-book dators, taču — kāpēc sver gandrīz divus kilogramus? Tehniskā specifikācija sniedz atbildi — Core i9 procesors, 4 GB videokarte, 16 GB operatīvā atmiņa, 4K UHD izšķirtspējas skārienekrāns ar Pantone krāsu kalibrāciju un pārsteidzoši labs audioskanējums. Dators tā vien uzprasās uz datorspēlēm vai radošām izpausmēm grafikā un videomontāžā. Tomēr unikālākā šī datora odziņa ir 5,5” ekrāniņš klēpjdatoriem ierastā skārienpaliktņa vietā, kurā var palaist arī dažādas minilietotnes — cipartastatūru, kalkulatoru, kalendāru, Spotify un citas. Arī «ofisā» strādājot, ekrāniņā pieejami dažādi īsceļi. Taču varam šo izmantot arī kā otru monitoru, kurā attēlot jebkādu vajadzīgo saturu. Daļu no sajūsmas par datora veiktspēju laupīja tā varenglītais alumīnija korpuss, kas ir ļoti uzņēmīgs pret pirkstu nospiedumiem. Baterijas darbības ilgums viduvējs, taču superekrāns un jaudas parametri loģiski prasa savu. Cena? Manuprāt, gana likumsakarīga par šādu tehnoloģisko izvirtību kokteili.
Cena no 1800 līdz 2700 eiro.

Publicitātes foto

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu