VVF • IR.lv

VVF

Visvairāk aizņemtais cilvēks ģimenē joprojām ir pati Vaira, kuras darba kārtībā starp ārzemju komandējumiem un valsts svētku pasākumiem tomēr izdevās kādā svētdienas pēcpusdienā atrast laiku Ir fotosesijai un sapulcināt visu saimi Rīgā. Ap Vairu un Imantu — mazdēls Ivars, meita Indra, dēls Kārlis ar vedeklu Lindu un mazmeitām Alisi un Austru. Foto — Gatis Rozenfelds, Picture Agency
Nellija Ločmele

Trīs iniciāļos, ko zina vai katrs Latvijā, iekodēts ražens dzīvesstāsts, kas trijos kontinentos vērpies neticamos rakstos. Brīvvalstī dzimis bērns, kas kara beigās pameta padomju okupēto Rīgu, pēc pusgadsimta atgriezās tēvzemē un jau kā Valsts prezidente virzīja Latvijas iesakņošanos brīvās pasaules līderorganizācijās. Latvijā tagad kuplo arī kara, bēgļu un trimdas gaitās kliedētā dzimta. Sveicot Vairu Vīķi-Freibergu 80. jubilejā, Ir aicināja ģimeni uz kopbildi, kas papildina prezidentes pašas izvēlēto spilgtāko mūža fotomirkļu izlasi.

Vairas un Imanta mūža mīlestība ir dainu pētniecība, tāpēc lūdzām ģimenes locekļus svētku reizē veltīt viņai kādu īpašu tautasdziesmu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu