Balsojums par Daugavpils mēra Elksniņa gāšanu notiks jau sestdien • IR.lv

Balsojums par Daugavpils mēra Elksniņa gāšanu notiks jau sestdien

20
Andrejs Elksniņš. Foto: Ieva Čīka, LETA

Elksniņš: domes sēde būs publisks pasākums un viņš grib paskatīties, cik daudz cilvēku uz to sanāks

Sestdien, 2.septembrī, plkst.11 notiks Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēde, kurā paredzēts balsojums par pašreizējā domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa (S) atbrīvošanu no amata, aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētāja birojā.

Skaidrojot dienas izvēli domes ārkārtas sēdes sasaukšanai, birojā pavēstīja, ka tas tiek darīts, lai ļautu jaunajai domes vadībai sākt strādāt pēc iespējas ātrāk – visu vilkt līdz pēdējam neesot Elksniņa raksturā.

Savukārt intervijā laikrakstam “Diena” Elksniņš teicis, ka domes sēde būs publisks pasākums un viņš gribot paskatīties, cik daudz cilvēku uz to sanāks.

Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Rihards Eigims (Mūsu partija), komentējot domes ārkārtas sēdes sasaukšanai izvēlēto dienu, atzina: “Mans viedoklis ir tāds, ka Elksniņš šādā veidā vēlas sevi pareklamēt, citu pamatojumu es tam visam neredzu. Žēl tikai, ka daudziem cilvēkiem tiks sabojāta brīvdiena, jo daudziem droši vien bija plāni, uz sestdienu. Žēl!” teica Eigims.

Pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi pašvaldībā iesnieguši deviņi jaunizveidotās koalīcijas pārstāvji. Saskaņā ar likuma prasībām, sasaukt sēdi šajā situācijā nepieciešams divu nedēļu laikā, tas ir – līdz 7.septembrim.

Jau vēstīts, ka trīs no “Mūsu partijas” saraksta Daugavpils domē ievēlētie deputāti parakstījuši jaunu koalīcijas līgumu ar līdz šim pašvaldības opozīcijā strādājušo Latgales partiju, kuru domē pārstāv seši deputāti.

Pagājušo ceturtdien, 24.augustā, Daugavpils pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē neatbalstīja pašvaldības vadītāja Elksniņa rosināto domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Riharda Eigima (“Mūsu partija”) atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Neskatoties uz notikušo, Elksniņš cer saglābt Daugavpils domē savu koalīciju, piedāvājot visiem deputātiem, izņemot vicemēru Eigimu un līdzšinējo Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi (Latgales partija), apvienoties korupcijas apkarošanas koalīcijā.

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem Latgales partijai, piecas pašreizējā mēra Elksniņa pārstāvētajai “Saskaņai”, bet četras “Mūsu partijai”.

 

Komentāri (20)

traductrice 31.08.2017. 13.20

Sestdiena, protams, ir laba izvēle. Slikti gan izvēlēts laiks, pl.11. Prātīgāk būtu bijis izvēlēties laiku tā tuvāk pusnaktij, lai tad tiešām varētu pārbaudīt katra deputāta degsmi.

Principā, nekā jauna. šādu taktiku regulāri piekopa kādas mums visiem labi zināmas saskaņiešu vadītas pilsētas galva. jo svarīgāki lēmumi jāpieņem, jo naksnīgākas stundas tiek atvēlētas.

+3
-1
Atbildēt

1

    andrejs > traductrice 31.08.2017. 13.29

    plkst 11 ir tuvāk pusdienai, nevis pusnaktij.

    Kāda problēma – atnāc, nobalso pret un Elksniņš ir izmests no krēsla.

    Drīzāk draudīgi izklausās vārdi par “publisko pasākumu”. Varbūt ušakistiem ir doma sarīkot kolonistu ļembastu?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

LoveLove 31.08.2017. 17.15

Principā sēde tiek sasaukta, lai lemtu par Elksniņa atcelšanu no amata, nevis, lai veidotu “korupcijas apkarošanas koalīciju” bez Lāčplēša un Eigima. Elksniņam līdz sestdienai vēl ir visas iespējas apkarot korupciju koalīcijas sastāvā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu