ASV viceprezidents aicina Latīņamerikas valstis pārtraukt attiecības ar Ziemeļkoreju • IR.lv

ASV viceprezidents aicina Latīņamerikas valstis pārtraukt attiecības ar Ziemeļkoreju

28
ASV viceprezidents Maiks Penss. Foto: EPA/LETA

ASV ir apsveikušas Kima Čenuna atteikšanos no plāniem izšaut raķetes uz ASV Klusā okeāna teritoriju Guamu

ASV viceprezidents Maiks Penss trešdien Čīles apmeklējuma laikā aicināja ASV sabiedrotās Latīņamerikas valstis pārtraukt diplomātiskās un ekonomiskās attiecības ar Ziemeļkoreju, ziņo LETA/AFP.

“ASV uzskata par ļoti svarīgu notiekošo [Ziemeļkorejas vadoņa] Kima [Čenuna] režīma diplomātisko izolāciju, un mēs šodien stingri aicinām Čīli un aicinām Brazīliju, Meksiku un Peru pārtraukt visas diplomātiskās un komerciālās attiecības ar Ziemeļkoreju,” Penss sacīja Santjago rīkotā preses konferencē ar Čīles prezidenti Mišelu Bačeletu.

Čīle var veikt pasākumus sava vīna pārklasificēšanai par luksusa preci, lai neļautu Phenjanai to nopirkt un pārdot konvertējamas valūtas iegūšanai, teica Penss.

Viņš pauda cerību, ka tālāka Ziemeļkorejas izolācija sekmēs “cerību uz mierīgu risinājumu un kodolbrīvu Korejas pussalu, kas, kā mēs uzskatām, kļūst sasniedzamāka”.

Bačeleta tieši neizteicās par ASV prezidenta Donalda Trampa aicinājumiem tālāk izolēt Ziemeļkoreju, bet pauda Čīles bažas par Ziemeļkorejas kodolieroču programmu.

Ziemeļkorejas ballistisko raķešu izmēģinājumi un kodolizmēģinājumi ir pastiprinājuši saspīlējumu Korejas pussalā, un Tramps pagājušonedēļ izteica skarbus brīdinājumus Phenjanas režīmam.

Penss sacīja, ka ASV ir apsveikušas Kima Čenuna atteikšanos no plāniem izšaut raķetes uz ASV Klusā okeāna teritoriju Guamu, tomēr viņš uzsvēra, ka vēl pastāv mērķis panākt Phenjanas režīma atteikšanos no kodolambīcijām.

Penss un Bačeleta apsprieda arī krīzi Venecuēlā un ekonomiskās attiecības starp ASV un Čīli.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu