Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

9
Turpinot jau agrākos gados sākto tradīciju izrādīt savu fizisko formu un mednieka prasmes, arī šovasar Krievijas prezidents Vladimirs Putins (64) publiskojis attēlus no makšķerēšanas Sibīrijas dienvidos. «Ūdens ezerā neuzsilst augstāk par 17 grādiem, bet tas neatturēja prezidentu no peldes,» bosu lielīja Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs. «Viņš pat devās zemūdens medības ar harpūnu. Vienai līdakai sekoja divas stundas — nebija nekādu cerību, ka izdosies to noķert, bet galu galā prezidents panāca savu!»

Nedēļas notikumi pasaulē


Pēc četru dienu vilcināšanās
Tramps parakstīja Kongresa pieņemto likumprojektu par jaunām sankcijām pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju. Tas liedz prezidentam atcelt sankcijas bez Kongresa piekrišanas un nosaka jaunus ierobežojumus Krievijas ekonomikai, to skaitā cauruļvadiem, pa kuriem tiek eksportēta nafta un gāze.

Moldova nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi Krievijas vicepremjeru Dmitriju Rogozinu. Dažas dienas pirms tam Rumānija un Ungārija liedza šķērsot savu gaisa telpu lidmašīnai, kurā Rogozins lidoja uz Moldovu.

Lai arī ASV un starptautiskā sabiedrība neatzīst Venecuēlas jaunievēlētās Konstitucionālās sapulces leģitimitāti, tā sākusi darbu un atlaidusi valsts ģenerālprokurori, kura bija ierosinājusi izmeklēšanu par vēlēšanu gaitā notikušo krāpšanos. Vienlaikus Venecuēlā apspiests bruņots uzbrukums armijas bāzei, pieļaujot, ka varētu būt notikusi sacelšanās pret prezidentu Nikolasu Maduro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu