
«Kad sākām, mums apgrozījums mēnesī bija ap 1700 latu. Tagad esam aizgājuši līdz 1,7 miljoniem gadā. Šogad, domāju, būs 2,4 miljoni,» saka uzņēmuma īpašnieks Aivars Līnis.
Sācies ar paša konstruētu iekārtu mākslīgo ikru ražošanai,
Aivara Līņa ģimenes bizness dzimtajā Rīgas rajonā tagad aizrullējis līdz40 dabīgo ikru produktiem un divu miljonu apgrozījumam
Kā pareizi degustēt ikrus? Lietpratēji tos vispirms pasmaržo. «Kas tad ir ikrs? Ola, tikai zivju - var atšķirt, ja tā sāk maitāties,» teic Aivars Līnis. «Šie, ketlaša jeb karaliskā laša ikri, ir visvairāk pieprasītie Eiropā. Deficīts, ļoti mazas ražas,» uzņēmējs komentē, ar karoti no stikla burciņas paņem nelielu ikru piciņu, uzliek uz rokas virspuses starp īkšķi un rādītājpirkstu. Ar lūpām tie jāievelk mutē, tad ar mēli jāspiež pie aukslējām, jāizgaršo. «Tirgū visvairāk ir kuprlaša ikru, kas nebūt nav sliktāki, bet ražas lielākas, tāpēc cena zemāka. Ikrus iedala arī pēc kvalitātes, atšķirība cenā mēdz būt ļoti liela.»