Olala! • IR.lv

Olala!

5
Foto — Katrīna Mame, Krustnagliņa.lv

Ideja Līgo vakara cienastam – eklēri ar latvisku pildījumu

Šis franču izgudrotais saldais gardums ir sācis uzvaras gājienu Rīgas (un pasaules) konditorejās. Un vairs nav runa par klasisko šokolādes eklēru, kuru bērnībā pirku lauku autoostas veikaliņā, iesaiņotu plastmasas maisiņā. Šodienas eklēru pildījumi reizēm ir tik eksotiski un radoši, ka neticas, ka tā ir tā pati vecā kūka. Arī to izskats bieži vien līdzinās īstam mākslas darbam. Tuvojoties Līgo svētkiem, ir vērts mazliet paeksperimentēt virtuvē un pagatavot šo klasisko desertu kādā jaunā izpildījumā. Lai draugiem un radiem ir ko brīnīties. Pagatavo mīklu un izvēlies kādu no pildījumiem, kurus izmēģināju es, vai arī izdomā ko pilnīgi jaunu un neredzētu. Un neviens nav teicis, ka eklēru pildījumam vienmēr jābūt saldam.

EKLĒRU MĪKLA

SASTĀVDAĻAS
115 ml piena
120 ml ūdens
110 g sviesta
½ tējkarote sāls
120 g miltu
4 olas

PAGATAVOŠANA
1. Pienu, ūdeni, sāli un sviestu liek katliņā vārīties. Kad šķidrums vārās, pievieno miltus un ar koka karoti strauji maisa, līdz izveidojas mīklas bumba. Nogriež uguni mazāku un turpina aktīvi maisīt mīklu vēl divas minūtes. Mīklu pārliek bļodā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu