Jaunais ANO vadītājs: Sīrijas konflikts ir "globāla mēroga vēzis" • IR.lv

Jaunais ANO vadītājs: Sīrijas konflikts ir “globāla mēroga vēzis”

22
Antoniu Gutērrešs, kurš 1. janvārī kļūs par ANO ģenerālsekretāru. Foto: Justin Lane, EPA/LETA.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Sīrijas konflikts “kļuvis par globāla mēroga vēzi”, trešdien intervijā telekanālam SIC paziņoja portugāļu politiķis Antoniu Gutērrešs, kurš 1. janvārī stāsies ANO ģenerālsekretāra amatā, ziņo aģentūra LETA.

 Šis karš izraisījis “ne tikai ciešanas Sīrijas tautai”, bet arī radījis “vardarbīgas reakcijas, kas vairākos gadījumos novedušas pie teroraktiem”, paziņoja Gutērrešs.

Sīrijā kopš 2011. gada notiek pilsoņu karš, kas sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

2015. gada septembrī Krievija sāka militāru kampaņu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma atbalstam.

Gutērrešs pauda cerību, ka ASV un Krievija pārvarēs savas domstarpības un palīdzēs atrisināt šo konfliktu. Viņš sacīja, ka Sīrijas pilsoņkarš ir globāli draudi un globālām varām ir jāizlemj par tā pārtraukšanu.

Komentāri (22)

jurisml_inbox_lv 29.12.2016. 15.49

tas veezis jau ir tajaa ANO ,drošiibas padomee , Siirija ir metastaazes , akuraat liidziigas Ukrainaa, kameer krieviem tur vetto tiesiibas , veezis tikai progresees.

+4
0
Atbildēt

0

Anonīms 29.12.2016. 17.15

vispār jau karot Sīrijā sāka 2011. – 2012.gadā.

Putins jau iesaistījās tikai pie pīrāga sadales.

Es patiešām brīnos , ka ANO klusē par Irāku, par Lībiju, par visām applūšanas briesmām un epoidēmijām. Ja vēl ciplanētieši uzradīsies – nu tad gan viss, tad es klusēšu.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu