Kāds politiskais spēks mēģinājis neoficiāli tikties ar jauno VID vadītāju Cīruli • IR.lv

Kāds politiskais spēks mēģinājis neoficiāli tikties ar jauno VID vadītāju Cīruli

22
VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Foto: Edijs Pālēns, LETA.

Cīrule neesot nojautusi, no kuras partijas nācis piedāvājums, jo piedāvāta vien neformāla tikšanās ar “cilvēkiem, kas vēlas parunāt”.

Kāds politiskais spēks pagājušās nedēļas nogalē mēģinājis noorganizēt neoficiālu tikšanos ar jauno Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektori Ilzi Cīruli, intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), ziņo LETA.

“Tikusies ne ar vienu neesmu, bet piedāvājums ir bijis. Pieklājīgi atteicos. Vārdus man nenosauca, jo tika atrasts cilvēks, kas varētu man piezvanīt,” intervijā žurnālam “Ir” apliecināja arī pati Cīrule.  Viņa neesot nojautusi, no kuras partijas nācis piedāvājums, jo esot piedāvāta vien neformāla tikšanās ar “cilvēkiem, kas vēlas parunāt”.

Cīrule esot informējusi finanšu ministri, ka brīvdienās viņu uzrunājuši kāda politiskā spēka pārstāvji, taču VID jaunā vadītāja tam nav piekritusi. “Es ļoti augstu vērtēju, ka viņa atteikusies no šādas iespējas un ka ir informējusi,” atzina Reizniece-Ozola, norādot, ka nezina kurš uzrunājis Cīruli un kādu politisko spēku pārstāvējis. 

“Es nezinu precīzi, kas tie ir par cilvēkiem, bet es domāju, ka mēs atradīsim laiku, lai ar viņu pārrunātu,” teica ministre. Viņa norādīja, ka mēģinās noskaidrot, kurš politiskais spēks tas bijis. 

“Svarīgi, ka viņa ir spējusi pateikt nē. Tā ir viena laba lieta, kas nu jau esošo vadītāju labi raksturo, jo spiediens noteikti būs liels, interešu grupu ir daudz un tā ir tāda vislielākā VID vadītāja vērtība, ja viņa spēs palikt neitrāla un darīt savu darbu valsts, nevis kādu interešu grupu labā,” teica Reizniece-Ozola. Kā ziņots, valdība Cīruli VID ģenerāldirektora amatā apstiprināja otrdien. VID ģenerāldirektores amatā viņa stāsies 14.novembrī.

Komentāri (22)

klusais 10.11.2016. 09.59

Labs cirks … kāds piedāvāja tikties, neviens nezin kas piedāvāja … un tagad vēl noticēt ,ka patiešām piedāvāja nevis izdomāja, lai būtu šovs un labs PR.

+12
-3
Atbildēt

1

    Anonīms > klusais 10.11.2016. 10.31

    nu iesākums tāds kusls – es tā teiktu , bet nu gan jau, ja runa ir par miljonu miljoniem, tad scenāriju un runu sacerētāji atradīsies labu labie …

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

ierados 10.11.2016. 11.12

Zvanītāju gan mūsdienās nav problēma atrast. Kuram pieder telefons un no kuras vietas zvanīts. Cita lieta, kad darbojas klukstes nevis valdība. Nevar apšaubīt, ka zvanītājs ir zināms, tikai ne sabiedrībai.

+7
0
Atbildēt

10

    atrium > ierados 10.11.2016. 12.06

    yyyy

    Drīzāk, lai brālīgās Krievzemes apkampienos latviešiem sāktos “zelta” laiki, Vienotības koprofāgi cenšās visus nobērt ar saviem fekāliju maisiņiem.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    vilhelms > ierados 11.11.2016. 08.06

    Jā, bail pat iedomāties, kas būtu noticis, ja NA nebūtu koalīcijā. Rabarberu Kardašjānis nevarētu pārvadāt savu skapi ar TM transportu, aizstāvēt pedofilus un propagandēt varmācību pret sievietēm, Parādnieks nebūtu ticis pie valsts dotācijām savam privātajam bērnudārzam, nesēdētu budžeta komisijā un parādu piedzinēji būtu viņam atņēmuši māju un pēdējās bikses un atņēmuši iespēju tēlot pagasta kuili, Parādnieka māte nevarētu šeptēties pa KM, Dzintars nevarētu uzturēt māju Siguldā, 5 bērnus un dārgu auto … Pastardiena, apokalipse, kašmārs un naitmārs vienā kaudzē.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > ierados 10.11.2016. 20.24

    Ēiks – kas ir “Zatlera banda”, sīkāk nevarētu?

    Gribi muļķībā pārspēt ģenerāli, diezin vai izdosies, jo viņš ir, kāds ir, tu tikai kaut ko tēlo.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > ierados 11.11.2016. 08.19

    Tā mēs nekur nevaram tikt.Katram pilsonim ir savas simpātijas,savi uzskati un mērķi.Vēlēšanas ir domātas tam,lai pie varas tiktu vairākuma pārstāvji.Ja kāds pirms vēlēšanām melo par saviem nodomiem,tas maldina sabiedrību un pie varas nokļūst tie,kas vairākumu nepārstāv,viltvārži.Zatlera banda bija tādi viltvārži,kas apmānīja vēlētājus.Ja es,piemēram, būtu šaubījies izvēlē starp NA vai ZRP un kaut kādu iemeslu dēļ nobalsojis par ZRP,bet šie meļi būtu ievilkuši koalīcijā SC,es būtu rupji,maucīgi apmānīts,un gan jau reāli tā ar daļu vēlētāju tas notika,to parādīja strauji sarūkošais ZRP atbalstītāju skaits pēc vēlēšanām.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    vilhelms > ierados 11.11.2016. 08.36

    Ja es būtu labticīgs provinces mazpilsētiņas iedzīvotājs vai pusmūža laucinieks, kam saglabājusies tieksme apsaukāties kā pamatskolniekam, vai mazais zemnieks, kas raksta un raksta un nevar uzrakstīt biznesa plānu, un kaut kāds deģenerālis vai cits nešķīstenis mani būtu pārliecinājis balsot par Na, es netērētu laiku, peistodams garus izrakstus no Vikipēdījas, bet dotos uz Rīgu un publiski iespļautu ģīmī visiem, kas muļķo cilvēkus ar patriotiskiem lozungiem un izmanto savu esamību pie varas, lai iedzīvotos.

    Par tiem “vairākuma pārstāvjiem” pie varas ir stipri slidens arguments, no kura vēlams atturēties, salīdzinot par SC balsojušo procentu ar NA elektorāta procentu:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > ierados 10.11.2016. 12.09

    Domā,ka ZZS ir tādi paši meļi,kāda bija Zatļera banda?

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > ierados 11.11.2016. 08.53

    Labs aicinājums,tad es brauktu uz Rīgu iespļaut acīs Zatleram un pēc tam Vienotības vadoņiem,kas uzņēma šo meļu bandu savas partijas rindās.Tas,protams,nav vienīgais iemesls,kāpēc man visvairāk un pirmkārt nepatīk Vienotība+ZRP.Kad tas būtu izdarīts,es varētu sākt lamāt arī citus par rīcībām,kas man nepatīk.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > ierados 10.11.2016. 22.26

    Ja partija,kas pirms vēlēšanām sola vienu,bet tūlīt pēc vēlēšanām dara ko citu,tā ir meļu banda,šāds apzīmējums ir godam nopelnīts.Vēlamie sadarbības partneri tika nosaukti rindas kārtībā -Vienotība,NA,SC.Man kā NA vēlētājam Zatlera centieni ievilkt valdībā SC un atstāt aiz borta NA vienmēr ir bijuši absolūti pretīgi,tur nav ko tēlot.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > ierados 10.11.2016. 11.22

    nu bet visa zzs retorika taču ir ar skaidru un tiešu vēstījumu – VID galvenās rūpes un maigums tiks veltīts nodokļu maksātājiem, nevis shēmotājiem un nemaksātājiem – par pēdējiem būs vien varoņeposi – kaut kas no tā, kā lāčplēsis cīnījās ar melno bruņinieku un iekrita Daugavā

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    vilhelms > ierados 10.11.2016. 11.54

    Tā vien rādās, ka ZZS retorikas vēstījuma pamatmotīvs ir ideja, ka nu ir pienācis tas brīdis, kad Lāčplēsis (kolibri lieluma un krāsu spektra zaglīgs vīrelis ar tizlu hūti) savu naidnieku, proti, Vienotību, vienu pašu zemē grūdīs un noslīcinās Daugavā, un tad brālīgās Krievzemes apkampienos sāksies latviešiem zelta laiki.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

vilhelms 10.11.2016. 11.03

Neko muļķīgāku sen nebiju lasījis, abas tantes acīm redzami uzskata Latvijas iedzīvotājus par muļķiem, kam var celt priekšā ar baltiem diegiem sadrāķelētas pasakas. Ja Cīrule nezina, kas tas bija par “politisko spēku”, tad visticamāk tie bija bandīti un Cīrulei vajadzēja ziņot tiesībsargājošajām iestādēm par iebiedēšanas mēģinājumu. Jābrīnās, kā nav kauna un nemaz nav neērti muldēt kā pa ķešu.

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu