FOTO: Pazudušais Rūdolfs atrasts mežā zem koka (papild.) • IR.lv

FOTO: Pazudušais Rūdolfs atrasts mežā zem koka (papild.)

20
Nacionālo bruņoto spēku karavīrs A. Lūsis (no kreisās), kurš pamanīja pazudušā bērna pēdas, un Rūdolfa tētis atbild uz žurnālistu jautājumiem, pēc nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfs atrašanas, kurš ceturtdien vakarā pazuda no kādas dārza mājas teritorijas Saulkrastos, dārzkopības kooperatīvā "VEF-Biķernieki".

Nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs pazuda, kamēr mamma runājusies ar kaimiņu

Saulkrastu novadā pazudušais nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs ir atrasts, aģentūrai LETA apstiprina Valsts policija (VP).

Zēns atrasts neilgi pēc plkst.12 pusotra kilometra attālumā no pazušanas vietas. Kad Rūdolfu atradis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, puisēns sēdējis mežā zem koka un raudājis.

Puisēnu atrada Sauszemes spēku kājnieku brigādes karavīra seržanta Edgara Stumbra vadītā meklēšanas grupa, tviterī informē NBS.

Kā atzina Lūsis, teritorijas kvadrants, kurā puika tika atrasts, iepriekš nav ticis pārmeklēts. Lai arī citas grupas veikušas meklēšanu tuvumā, cilvēki nav apskatījuši tieši konkrēto kvadrantu.

Vaicāts, vai bērns atrasts kādos brikšņos, zemessargs atbildēja apstiprinoši, attiecīgo vietu raksturojot kā “nekurieni”. Sākotnēji bijušas šaubas, vai šajā vietā vispār jāveic meklēšana, jo tur bijusi asa zāle, kurai zēnam būtu apgrūtinoši izlīst cauri. “Bet viņš bija to izdarījis,” sacīja Lūsis.

Kāds Rūdolfa radinieks zināja teikt, ka bērnam prombūtnes laikā ir piesūkušās četras ērces un viņu sakoduši odi.

Divus gadus un astoņus mēnešus vecā Rūdolfa veselības stāvoklis ir stabils un visi viņa veselības rādītāji ir labi, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša. Pats Rūdolfs mediķiem arī esot stāstījis, ka jūtas labi. Drošības dēļ viņš kopā ar māti nogādāts slimnīcā papildus pārbaužu veikšanai.

Neilgi pirms Saulkrastu novadā pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa atrašanas mežā uzieti viņa pēdu nospiedumi, notikuma vietā klātesošajiem pastāstīja zemessargs Armands Lūsis, kurš bija uzgājis šos pēdu nospiedumus. Īsi pēc tam zēns pamanīts sēžam zem koka diezgan dziļi mežā – tādā vietā, kurā viņa atrašana meklētājiem iepriekš šķitusi maz ticama.

Jau ziņots, ka nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs Saulkrastos no mātes redzesloka pazudis brīdī, kad sieviete runājusies ar kaimiņu, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirknī.

Vakar ap plkst.18 māte kopā ar bērnu izgājusi pastaigāties. Abi apciemojuši arī kaimiņus. Kamēr māte runājusies ar kaimiņu, bērns turpat uz tuvējās ieliņas spēlējies ar kaimiņu suni. Vienā brīdī no mātes un kaimiņa redzesloka bērns ar suni pazuduši. Māte gājusi skatīties, kur bērns pazudis, bet nav viņu atradusi. Suns gan atgriezies.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, Rūdolfs nāk no labvēlīgas un ļoti solīdas ģimenes, kurā nekādas līdzīgas problēmas iepriekš nav pieredzētas. “Vecāki ļoti pārdzīvo notikušo, kas tāds ar viņiem notiek pirmo reizi mūžā,” teica Saulkrastu policijas iecirknī, piebilstot, ka ģimene ir Saulkrastu iedzīvotāji.

Tagad ir sadalīti kvartāli, kurus katrs meklētājs pārbauda. Rūdolfa meklēšanā iesaistījušies daudz brīvprātīgo, kā arī armijas un policijas pārstāvji. Rūdolfa meklēšanā iesaistījušies jau ap 500 cilvēku, informē Valsts policijā (VP).

Meklēšanā iesaistītas VP, Saulkrastu novada Pašvaldības policijas, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Zemessardzes amatpersonas, kā arī Nacionālās aizsardzība akadēmijas pārstāvji. Tāpat darbu kopā ar dienestiem notikuma vietā turpina organizācijas “Bezvests.lv” pārstāvji un citi brīvprātīgie. Meklēšanā joprojām tiek izmantots arī NBS helikopters.

NBS informē, ka Rūdolfa meklēšanā ir iesaistīts helikopters “Mi-17”, 90 karavīru un zemessargu no Sauszemes spēku kājnieku brigādes un Zemessardzes 19.Nodrošinājuma bataljona. VP preses pārstāvis Dairis Anučins aģentūrai LETA pastāstīja, ka saistībā ar Rūdolfa pazušanu kriminālprocess pagaidām nav sākts.

Policija atgādina, ka brīvprātīgie, kuri vēlas palīdzēt, ir aicināti ierasties koordinācijas punktā Saulkrastos, dārzkopības kooperatīvā “VEF-Biķernieki”, Desmitajā ielā pie 125.nama vai sazināties ar meklēšanas koordinatoru pa tālruni 27 892 094.

Nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs ceturtdien vakarā pazuda no kādas dārza mājas teritorijas Saulkrastos, dārzkopības kooperatīvā “VEF-Biķernieki”.

Pazudušais puisēns bija ģērbts kreklā ar zili baltām rūtīm, baltos šortos ar zilu un sarkanu svītru sānos, kā arī baltās zeķītēs un pelēkās sandalēs.

Policija lūdz nekavējoties ziņot ikvienu, kurš Saulkrastos pēdējo stundu laikā redzējis klīstam mazu bērnu bez vecākiem.

 

Komentāri (20)

Guntis Vijgriezis 29.07.2016. 15.23

Milzīgs prieks, ka Rūdolfs beidzot tika atrasts. Tāpat prieks/gandarījums par lielo ausaucību no līdzcilvēkiem (man pašam šķiet, ka meklētāju bija krietni vairāk par pieminētajiem 500 – arī piedalījos). Diemžēl sarūgtinājumu raisa neprofesionalitāte ar kādu tika vadīta meklēšanas operācija (piem. Palīdzētgribētāji stundām gaidīja norādes kur/ko/kā veikt). Ļoti ceru, ka atbildīgās iestādes arī to ir pamanījušas un ko mācīsies no šī gadījuma.

+4
0
Atbildēt

0

traductrice 29.07.2016. 12.23

Šādas nelaimes vēlreiz pierāda, cik atsaucīgi un pašaizliedzīgi cilvēki mīt mūsu zemē, un arī to, cik vieglprātīgi mātes izturas pret saviem bērniem 3-gadniekiem – tas ir vecums, kad galva un dūša ir liela, bet prātiņa vēl nav. Burtiski pāris mēnešu laikā jau tik DAUDZ gadījumu, līdz šim – ar laimīgām beigām. Jācer, ka tā būs arī šoreiz.

+6
-2
Atbildēt

3

Dr. Bērziņš 29.07.2016. 16.53

Ir jau labi, ka daudz atsaucīgu cilvēku. Bet ja padomā ar vēsu prātu – kinologiem darbu apgrūtina pulks ar cilvēkiem – suņi pēdas nevar uzņemt. Tas pats no helihoptera – viss mežs viens liels silts laukums. Nezinu, vai beigās bez palīdzības nebūtu ātrāk atraduši.

Iespējams, ka tagad bruks man virsū par neiejūtību, bet padomājiet ar prātu – privāti ļaudis tāpat visu mežu izķemmēt nevar, bet profesionāļiem beigās vairāk traucē nekā palīdz. Tikai manas domas. Gribētos zināt, ko glābēji domā par to.

+2
0
Atbildēt

2

    edge_indran > Dr. Bērziņš 29.07.2016. 19.33

    ———

    Arī glābējiem ir jāpalīdz!

    Tiesa noraida Zolitūdes traģēdijā cietušā ugunsdzēsēja prasību

    https://www.youtube.com/watch?v=GWSfhDPb80k

    Rolands Kreicmanis ir viens no trim glābējiem, kurš pēc piedalīšanās glābšanas darbos lielveikalā „Maxima”, Zolitūdē kļuva par invalīdu. Rīgas rajona tiesa šodien pilnībā noraidīja bijušā ugunsdzēsēja prasību pret sabrukušā lielveikala telpu nomnieci “Maxima Latvija” un ēkas daļu īpašniecēm “Homburg Zolitude” un SIA “Tineo”. Šī ir pirmā līdz spriedumam nonākusī civillieta, kurā prasītājs ir glābējs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu