No amata atstādināts Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa priekšnieks • IR.lv

No amata atstādināts Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa priekšnieks

33
Foto: Edijs Pālens, LETA

Policists atstādināts aizdomās par nopietniem pārkāpumiem

Par iespējamiem likumpārkāpumiem uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināts Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa priekšnieks Aleksandrs Melnis, aģentūru LETA informēja VP preses pārstāvis Dairis Anučins.

Ņemot vērā izskanējušo informāciju un saņemtās ziņas par iespējamiem likumpārkāpumiem, ko varētu būt izdarījis VP Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa priekšnieks Melnis, VP ir sākta disciplinārlieta un pieņemts lēmums par Meļņa atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

Sākotnēji VP Iekšējās kontroles birojs par notikušo sāka pārbaudi, bet pirmdien, ņemot vērā pārbaudes rezultātus un aizdomas par amatpersonas pārkāpumiem, sākta disciplinārlieta, precizēja Anučins.

Disciplinārlietas izmeklēšanā tiks skaidroti notikušā apstākļi un tad pieņemti tālākie lēmumi.

VP priekšnieks Ints Ķuzis jau pagājušajā nedēļa atzina, ka policijā tiek pārbaudīta izskanējusī informācija par Meļņa iespējamiem pārkāpumiem.

Sociālajos tīklos tiek runāts, ka Melnis, iespējams, būdams alkohola reibumā, bijis iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā – vairāku automašīnu sadursmē. Šonedēļ anonīms avots aģentūrai LETA ziņoja, ka Melnis alkohola reibumā bijis iesaistīts kautiņā. Aizturēšanas laikā policijas amatpersona uzvedusies agresīvi un kolēģiem viņa aizturēšanai nācies pielietot speciālos līdzekļus. Minētās versijas par notikušo VP gan pagaidām neapstiprina.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu