Belēvičs un slimības • IR.lv

Belēvičs un slimības

4
Aivars Ozoliņš

Veselības ministrs atkāpies, taču Latvijas politikas kaites paliek

Veselības ministra Gunta Belēviča atkāpšanās no amata un Saeimas deputāta mandāta nolikšana pēc tam, kad bija pieķerts melojam par amata stāvokļa savtīgu izmantošanu, varbūt izskatās pēc jaunas ētiskas latiņas Latvijas politikā. Diemžēl pāragri runāt par «Belēviča standartu» citiem politiķiem līdzīgās situācijās. Jo viņa necienīgā rīcība, izmantojot amata stāvokli, lai gūtu personisku labumu, Zaļo un Zemnieku savienības vadoņiem acīmredzot bija tikai iegansts, lai atbrīvotos no ministra.

Belēvičs maijā bija bez rindas un bez maksas saņēmis pakalpojumu Latvijas Onkoloģijas centrā Rīgas Austrumu slimnīcā – viņam veikta sīka «ķirurģiska manipulācija». Kad tas kļuva publiski zināms, viņš apgalvoja, ka nav izmantojis LOC pakalpojumus, un nodēvēja šā fakta publiskošanu par apmelojumu. Taču faktu apstiprināja arī dakteris, kurš bija viņam sniedzis pakalpojumu, un Belēvičs atkāpās no amata.

«Mazi meli velk līdzi lielus melus, tāpēc es demisionēju,» ministrs pagājušo piektdien paziņoja. «Melus es nevienam nepiedodu,» paziņoja premjerministrs Māris Kučinskis un pieņēma ministra atkāpšanos. Pirmdien Belēvičs nolika Saeimas deputāta mandātu. No malas raugoties – nobriedušas demokrātijas politiķu paraugrīcība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu