Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

2
Zaļā istaba

 


oooo
 Zaļā istaba / Green Room. Brutāls tour de force, šausmu trilleris, kas nesaudzīgi «bliež» pa maņām, liekot lietā vardarbību, spriedzi un klaustrofobiski draudīgu gaisotni. «Kaķa un peles» stāsts par izraušanos no slepkavniecisku skūtgalvju draudiem ir uzmeistarots tā, lai skatītāju turētu bezierunu saspringumā. Lai gan filma ir mazliet izstiepta un tēliem pietrūkst izstrādātības, Zaļā istaba apliecina režisoru (arī lentes operatoru un scenāristu) Džeremiju Solnjē (Jeremy Saulnier) kā vienu no spēcīgākajām personībām mūsdienu neatkarīgā šausmu kino lauciņā. No 6. maija.

oooc Ma Ma. Filma ar daudzsološiem «ciltsrakstiem» – jutekliskas toņkārtas labi pārzinošā spāņu režisora Hulio Medema (Lusija un sekss) režisēta un Penelopes Krusas producēta, turklāt ar dīvu galvenajā lomā. Ma Ma – stāsts par kādas personiskas traģēdijas negaidītajiem pavērsieniem ir ārkārtīgi emocionāls un piepildīts ar melanholiskiem, eksistenciāliem pārspriedumiem. Redzēt Krusu spēlējam allaž ir gandarījums, taču to nevar attiecināt uz filmas kopējo pēcgaršu – «lielo» tēmu (dzīvības un nāves) klātbūtne lentes stāstā ir iemantojusi manipulatīvu pieskaņu. Splendid Palace no 6. maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu