KNAB pret Strīķi • IR.lv

KNAB pret Strīķi

3
Juta Strīķe.
Indra Sprance

Biroja priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes apkarošana pārvēršas tiesvedību seriālā

Ja tā nebūtu tiesībsargājošā iestāde, no kuras spējas pārzināt likumus atkarīga sarežģītu noziegumu izmeklēšana un korumpētu amatpersonu saukšana pie atbildības, uz KNAB notiekošo varētu raudzīties kā uz izdzīvošanas seriālu. Trīsreiz atlaista, ar tiesu lēmumiem atjaunota amatā, tiesības veikt pienākumus no vadības puses liegtas, pazemināta amatā, vairākkārt disciplināri sodīta – īsumā tāda ir KNAB priekšnieka vietnieces korupcijas apkarošanas jautājumos Jutas Strīķes biogrāfija pēdējo pāris gadu laikā. Kopš oktobra šajā biogrāfijā ir jauns punkts – KNAB amatpersona «sabiedriskā kārtā» jeb priekšnieka vietniece, kas nesaņem atalgojumu. Šis negaidītais Strīķes paziņojums LTV intervijā pirms nedēļas izraisīja rezonansi, tāpēc Ir nolēma noskaidrot, kā valsts institūcijā jau piecus mēnešus iespējama situācija, ka štatu sarakstā ir amatpersona, kas nesaņem atalgojumu, un tās pienākumu noskaidrošanai gandrīz vai jāveido izmeklēšanas komisija?

Ko dara Strīķe?

Pašreizējos Strīķes darba pienākumus Ir tā arī neizdevās noskaidrot. Trīs tiesu instancēs ir nospriests, ka Strīķe jāatjauno KNAB priekšnieka vietnieces amatā korupcijas apkarošanas jautājumos, taču reāli viņa, pēc pašas teiktā, šos pienākumus nav pildījusi nevienu dienu. KNAB rakstiskās atbildēs Ir skaidro, ka, «izpildot tiesas spriedumu, Strīķe atjaunota KNAB priekšnieka vietnieka amatā». «Šobrīd Strīķe neveic amata pienākumus, jo KNAB nezināmu iemeslu dēļ viņa neatrodas darba vietā.»

Savukārt Strīķe saka: «KNAB melo. Man neļauj pildīt amata pienākumus – reālas darba vietas nav, kabineta nav, pārvietoties apkarošanas blokā nedrīkstu. Divus gadus liedz atrasties darba vietā un piecus mēnešus nemaksā algu.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu