Fiktīvās līnijas • IR.lv

Fiktīvās līnijas

4
Aivars Ozoliņš

Kučinskis acīmredzot izmantos Vienotības uzdāvināto iespēju izveidot valdību

Valdības krīzes kulminācija un droši vien arī atrisinājums bija valdības veidotāja nosaukšana, nevis būs Māra Kučinska valdības apstiprināšana. Pagājušo trešdien, kad prezidents Raimonds Vējonis aicināja Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvi izveidot valdību, procesa aktieru kaislības vēl sakūla pamatīgas putas, taču turpmākais ir jau itin banāls politisks tirgus.

Krīze gan nav beigusies Vienotībai, kura zaudējusi gandrīz septiņus gadus turētās vadošās partijas pozīcijas un kuras politiski bankrotējusī līdere Solvita Āboltiņa kā paciente psihoterapijas seansā arvien bubina, ka «jāspēj pārvarēt aizvainojumus». Taču, lai kādi agonijas simptomi, lielā diagnoze ir skaidra – vai nu partijai potenciāli nāvējošās slimības ārstēšana, vai nu politiska nāve kopā ar savu «terminatori».

Šā «medicīniskā», kā varētu teikt Āboltiņas pēdējais neveiksmīgais valdības taisīšanas iniciatīvas pārņemšanas mēģinājums Kārlis Šadurskis, negadījuma vērotājiem intrigu var solīt vienīgi pirmais «vai nu» – vai un kā partija var pārvarēt vadones sarūpēto komu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu