«Es parādā nevienam neesmu» • IR.lv

«Es parādā nevienam neesmu»

5
Māris Kučinskis.
Indra Sprance

Cilvēcīgs, pragmatisks, pieredzējis – kolēģu teiktais par premjerministra kandidātu Māri Kučinski (54) liek domāt, ka vienīgais lielais viņa netikums ir kaislīgā smēķēšana. Vai ZZS politiķim izdosies izveidot valdību, pašlaik nav zināms, tomēr Ir nolēma izzināt Kučinska personību un skatījumu uz politiku

Kopš nominācijas premjera amatam Māris Kučinskis sāls saēstās melnās kurpes nomainījis pret tādas pašas krāsas jauniem zābakiem, kas spīd un laistās televīzijas prožektoru gaismās. Katram interesentam – un to Saeimā netrūkst – viņš atjoko, ka tagad žaketes krūšu kabatiņā nēsā līdzi birsti kurpju pucēšanai, lai kameru priekšā nebūtu jāstāv ar sabristiem apaviem kā todien, kad Valsts prezidents uzticēja viņam izveidot jauno valdību.

Mierīgs, ieturēts, mazliet neveikls. Atbildes sniedz nedaudz pieklusinātā tonī, sausas un profesionālas. Kā jau pieredzējušam politiķim, kurš desmit gadu laikā (ar nelieliem pārtraukumiem) tik ļoti saaudzis ar darbu parlamentā, ka iespējams organiski iekļautos jebkurā frakcijā, ZZS deputātam Kučinskim ir personiski labas attiecības ar gandrīz visu parlamentā ievēlēto partiju pārstāvjiem, arī ar lielu daļu žurnālistu.

Lai arī ZZS pēkšņais lēmums nomainīt ilggadējo oficiālo premjera kandidātu Aivaru Lembergu pret deputātu Māri Kučinski bija negaidīts un nebija drošas pārliecības, ka Kučinskim tiešām tiks dota iespēja veidot valdību, viņš uz šo mērķi iet ar lielu pārliecību par veiksmīgu rezultātu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu