Mājokļa atbalsta programmā ģimenēm vajag papildu finansējumu • IR.lv

Mājokļa atbalsta programmā ģimenēm vajag papildu finansējumu

24
Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Līdz šim izsniegti 556 galvojumi, divas trešdaļas – galvaspilsētā un tās tuvumā

Kopš sākta valsts atbalsta programma mājokļa iegādei ģimenei ar bērniem, AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” piešķīrusi 556 galvojumus, vēsta aģentūra LETA. Pieejamais programmas finansējums drīz būs izmantots, taču Ekonomikas ministrija ir informējusi “Altum”, ka tiek plānots papildu finansējums programmas turpināšanai.

Kopējā galvojumu summa ir 3,38 miljoni eiro, kas piešķirta aizdevumiem kopumā 27,88 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja “Altum” Mārketinga daļas vadītāja Kristīne Grauziņa. Papildu līdzekļus varētu piešķirt līdz šī gada beigām līdzšinējā finansējuma apmērā.

Līdz šim galvojumi sniegti ģimenēm ar kopumā 860 bērniem. Vairākumā ģimeņu, kas izmantojušas atbalstu, aug viens bērns, taču aptuveni desmitā daļa ir daudzbērnu ģimenes – kredītu ar valsts galvojumu saņēmušas divas četru bērnu ģimenes un 52 trīs bērnu ģimenes.

Galvojumi tiek izsniegti mājokļu iegādei visā Latvijā. Aptuveni divas trešdaļas galvojumu izsniegts Rīgā un Pierīgā, trešdaļa – pārējā Latvijā. Reģionos lielākais pieprasījums ir Liepājā un Jelgavā. Aktīvs pieprasījums ir arī Daugavpilī, Ventspilī, Rēzeknē, Valmierā un citās Latvijas reģionu pilsētās un pagastos, liecina “Altum” dati.

Valsts galvotos aizdevumus izsniegušas visas sešas programmā iesaistītās bankas: “Citadele”, “SEB banka”, “Swedbank”, “Nordea”, “ABLV Bank”, “DNB banka”.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka valsts atbalsta programma mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem tika sākta šogad janvārī. Sākotnēji atbalsta sniegšanai valsts bija paredzējusi 332 678 eiro, bet janvārī valdība nolēma novirzīt šai programmai vēl papildu 635 295 eiro. Ar šo finansējumu “Altum” var izsniegt galvojumus klientiem vairāk nekā 3 miljonu eiro apmērā.

Komentāri (24)

Krix 20.08.2015. 11.49

Savs mājoklis protams ir laba lieta, taču vai nebūtu bijis jēdzīgāk sākt veidot ilgtermiņa īres programmu, lai ģimenes apzinās ko vēlās un spēj pašu spēkiem iekrāt pirmajām iemaksām maksājot saprātīgas īres maksas, nevis sildīt jau 10 reiz vārītu zupu, kas saucas otrreizējais īpašumu tirgus, kuram pašreizējā stadijā bez šādām piešpricēm nāktos atkāpties uz samērīgām cenām !

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu