Komunikācijas cikls "Sarunājies. Argumentē. Klausies. Vadi" ar Edmundu Apsalonu/ceturtā darbnīca • IR.lv

Komunikācijas cikls “Sarunājies. Argumentē. Klausies. Vadi” ar Edmundu Apsalonu/ceturtā darbnīca

33
NULL

Cikla ceturtā nodarbība: Sarunas vadīšana: kā sagatavoties un mērķtiecīgi vadīt komunikatīvu sarunu un sasniegt konsensu?

2015. gada 15. decembrī, 16.00-19.00

Lietišķu pārrunu laikā mēs ne tikai cenšamies sasniegt savus lietišķos mērķus, bet vienlaikus ar sarunas partneri veidojam attiecības, kuru kvalitāte nereti nosaka mūsu iespējas sarunas laikā nonākt pie vēlamā rezultāta. Tamdēļ lietišķu pārrunu efektivitāti nosaka mūsu kompetence komunikācijas jomā jeb prasme sarunāties, saprasties un sadarboties, sasniedzot vienprātību diskutablajā jautājumā.
Nodarbības laikā tās dalībnieki iepazīsies ar komunikatīvas sarunas sagatavošanas un vadīšanas metodiku, kā arī ar praktiski lietojamiem sarunas virzīšanas paņēmieniem. 
Seminārs ir paredzētas ikvienam, kam ikdienā ir nepieciešams vadīt sarunas, pārrunas, sapulce, kuru laikā ir jāsasniedz visām iesaistītajām pusēm pieņemams risinājums.
1. Sarunas mērķu un uzdevumu noteikšana: kā mērķtiecīgi gatavoties katrai nopietnai sarunai; kā noteikt sarunas lietišķos un attiecību mērķus; kā konvertēt sarunu mērķus praktiskajos sarunas uzdevumos; kā sastādīt kontroles jautājumu sarakstu un izveidot sarunas satura plānu? 
2. Lietišķas sarunas struktūra: kā sarunas laikā sadarboties ar sarunas partneri un veidot sarunu kā komandas darbu pie abpusēji pieņemama win-win risinājuma izstrādes; kādi ir lietišķas sarunas trīs posmi un septiņi soļi; kā sarunu uzsākt un kāda ir  nepiespiestas sarunas loma un uzdevumi lietišķās sarunās?
3. Lietišķas sarunas modeļi: kā izteikt savu piedāvājumu komunikatīvā  veidā un kā vienoties par turpmāko rīcību; kādas vienošanās ir jāpanāk katrā sarunas posmā; kā modelēt sarunu divos atšķirīgos veidos?
4. Manipulācija lietišķā sarunā: kas atšķir godīgu (atbildīgu) manipulāciju no negodīgas manipulācijas un sava viedokļa uzspiešanas citam cilvēkam; kā neļauties negodīgai manipulācijai sarunas laikā; kā rīkoties sarežģītās komunikācijas situācijās?
5. Konsenss kā lietišķas sarunas rezultāts: kādi nosacījumi ir jāievēro, lai sarunas laikā nonāktu pie vienprātības – kāda ir konsensa loģika; kā saprasties ar sarunas partneri; kādi ir galvenie nesaprašanās (disensa) iemesli lietišķās sarunās?

Komunikācijas cikla vadītājs: Edmunds Apsalons

Pieredze: Konsultants un pasniedzējs lietišķas komunikācijas jomā ar vairāk kā 15 gadu praktisko pieredzi uzņēmējdarbībā. Pēdējo gadu laikā konsultējis un vadījis mācības sekojošiem Latvijas uzņēmumiem un organizācijām: SIA Lattelecom BPO, SIA Statoil, AS Latvenergo, AAS Balta, AS Citadele, Valsts administrācijas skola, LR Ārlietu ministrija, SIA Komercizglītības centrs, AS Novo Nordisk, SIA General Managing Group, LR Valsts kanceleja, SIA Bucher Schoerling Baltic, AS Latvijas valsts meži, TENAX group, SIA Tenachem, LR Augstākā tiesa, AS LIDO, LR Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, SIA LMT u.c. 
Izglītība: Brēmenes Universitātes un Latvijas Universitātes doktors filozofijā, viens no Latvijas vadošajiem speciālistiem komunikācijas teorijas un argumentācijas teorijas jomā. 
Publikācijas: Vairāku zinātnisku publikāciju autors latviešu, vācu, angļu un arābu valodās. Monogrāfiju autors: Valodas lietojuma loģika (2011, Zvaigzne ABC), Komunikācijas kompetence: kā sarunāties un veidot attiecības (2013, Zvaigzne ABC).

Darbnīcas norise plānota ar pārtraukumu kafijas pauzei.

Dalības maksa: 35 EUR par vienu darbnīcu.  Apmeklējot visas četras cikla darbnīcas, dalības maksai 14% atlaide jeb 120 EUR par dalību visās četrās cikla darbnīcās.
Norises vieta: Kalnciema kvartāls.

SEB bankas klienti un žurnāla “Ir Nauda” gada abonenti 2015. gada darbnīcām saņem 20% atlaidi. Atlaides nesummējas.

Lai kļūtu par abonentu, nāc te: www.irir.lv/abonesana, raksti uz [email protected] vai zvani – 67281588.

 

PIETEIKTIES ŠEIT!

Komunikācijas cikls sastāv no šādām darbnīcām:

  • 20. oktobrī 16:00 – 19:00: Komunikatīva argumentācija
  • 24. novembrī 16:00 – 19:00: Aktīva klausīšanās
  • 15. decembrī: 16:00 – 19:00: Sarunu vadīšana

PIETEIKTIES UZ VISĀM CIKLA DARBNĪCĀM ŠEIT!

Piedaloties visās cikla darbnīcās, noslēgumā saņemsiet kursa beigšanas sertifikātu.
Vairāk informācijas: [email protected], 67281588.
Piedāvājam arī Edmunda Apsalona seminārus uzņēmumiem: 29447030, [email protected] 

Darbnīcas notiek sadarbībā ar 

 

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu