Komunikācijas cikls "Sarunājies. Argumentē. Klausies. Vadi" ar Edmundu Apsalonu/pirmā darbnīca • IR.lv

Komunikācijas cikls “Sarunājies. Argumentē. Klausies. Vadi” ar Edmundu Apsalonu/pirmā darbnīca

31
NULL

Cikla pirmā darbnīca: Komunikācijas kompetence: kā uzlabot prasmi sarunāties un veidot ilgtermiņa attiecības?

2015. gada 8. septembrī, plkst. 16.00-19.00

Ne katra runāšana ir sarunāšanās, un ne katra sarunāšanās ir komunikācija. Komunikācijas noteicošais uzdevums ir savstarpēja saprašanās, sadarbība un partnerības attiecības ar citiem cilvēkiem. Ilgtermiņa partnerattiecības kļūst iespējamas, ja katrā diskutablajā jautājumā protam rast risinājumu, kas abiem partneriem vienādā mērā ļauj justies kā ieguvējiem. Partnerattiecību pamatā ir abpusējs izdevīgums, un tās saglabājas tik ilgi, kamēr abām pusēm tās ir izdevīgas. 
Komunikācijas kompetence ir prasme sarunāties, saprasties un sadarboties ar citu cilvēku, balstoties uz abas puses vienojošu komunikatīvo platformu, ko veido sarunas partneru kopējie mērķi, vajadzības, intereses, uzskati un vērtības. 
Seminārs ir paredzēts visiem, kuri vēlas uzlabot prasmi sarunāties, saprasties un sadarboties, mērķtiecīgi veidojot savu izpratni par lietišķu sarunu un partnerattiecību komunikatīvajiem principiem un noteikumiem, kā arī attīstot iemaņas saprasties ar sarunas partneri un veidot kopīgu viedokli (konsensu) par katru diskutablo jautājumu.

  1. Komunikatīvas rīcības un komunikatīva valodas lietojuma principiālās iezīmes: ar ko komunikatīva rīcība un saruna atšķiras no stratēģiskas, normatīvas, ekspresīvas rīcības un runas; kāpēc mums ir izdevīgi sarunāties un rīkoties komunikatīvi?
  2. Komunikācijas kompetenci veidojošās zināšanas, iemaņas, pieredze un motivācija: kā noteikt un attīstīt savu komunikatīvās kompetences līmeni; no kā rodas komunikatīvi pārpratumi?
  3. Komunikatīvas sarunas iespējamības nosacījumi: kādas komunikatīvas prasības ir jāievēro, lai saprastos ar sarunas partneri un nonāktu pie kopīga viedokļa; kāda ir sarunāšanās (dialoga) loģika?
  4. Partnerības attiecību iespējamības nosacījumi: kādas komunikatīvas prasības ir jāievēro, lai veidotos ilgtermiņa partnerattiecības; kāda ir attiecību (partnerības) loģika?
  5. Komunikatīvās platformas noteikšanas metodika: kā noteikt tos sarunas partnerus vienojošos jautājumus, kas varētu veidot rezultatīvas sarunas pamatu; kā sarunas laikā orientēties uz sarunas partnera vajadzībām, interesēm, pieredzi un izpratni?

 

Komunikācijas cikla vadītājs: Edmunds Apsalons

Pieredze: Konsultants un pasniedzējs lietišķas komunikācijas jomā ar vairāk kā 15 gadu praktisko pieredzi uzņēmējdarbībā. Pēdējo gadu laikā konsultējis un vadījis mācības sekojošiem Latvijas uzņēmumiem un organizācijām: SIA Lattelecom BPO, SIA Statoil, AS Latvenergo, AAS Balta, AS Citadele, Valsts administrācijas skola, LR Ārlietu ministrija, SIA Komercizglītības centrs, AS Novo Nordisk, SIA General Managing Group, LR Valsts kanceleja, SIA Bucher Schoerling Baltic, AS Latvijas valsts meži, TENAX group, SIA Tenachem, LR Augstākā tiesa, AS LIDO, LR Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, SIA LMT u.c. 
Izglītība: Brēmenes Universitātes un Latvijas Universitātes doktors filozofijā, viens no Latvijas vadošajiem speciālistiem komunikācijas teorijas un argumentācijas teorijas jomā. 
Publikācijas: Vairāku zinātnisku publikāciju autors latviešu, vācu, angļu un arābu valodās. Monogrāfiju autors: Valodas lietojuma loģika (2011, Zvaigzne ABC), Komunikācijas kompetence: kā sarunāties un veidot attiecības (2013, Zvaigzne ABC).

Darbnīcas norise plānota ar pārtraukumu kafijas pauzei.

Pirmās darbnīcas norises laiks: 8. septembris, plkst. 16.00 – 19.00
Vieta: Kalnciema kvartāls
Dalības maksa: 35 EUR par vienu darbnīcu.  Apmeklējot visas četras cikla darbnīcas, dalības maksai 14% atlaide jeb 120 EUR par dalību visās četrās cikla darbnīcās.
SEB bankas klienti un žurnāla “Ir Nauda” gada abonenti 2015. gada darbnīcām saņem 20% atlaidi. Atlaides nesummējas.

Lai kļūtu par abonentu, nāc te: www.irir.lv/abonesana, raksti uz [email protected] vai zvani – 67281588.


PIETEIKTIES ŠEIT!

Komunikācijas cikls sastāv no četrām darbnīcām:

  • 8. septembrī 16:00 – 19:00:  Komunikācijas kompetence
  • 20. oktobrī 16:00 – 19:00: Komunikatīva argumentācija
  • 24. novembrī 16:00 – 19:00: Aktīva klausīšanās
  • 15. decembrī: 16:00 – 19:00: Sarunu vadīšana

PIETEIKTIES UZ VISĀM CIKLA DARBNĪCĀM ŠEIT!

Piedaloties visās cikla darbnīcās, noslēgumā saņemsiet kursa beigšanas sertifikātu.
Vairāk informācijas: [email protected], 67281588, 
Piedāvājam arī Edmunda Apsalona seminārus uzņēmumiem: 29447030, [email protected] 

Darbnīca notiek sadarbībā ar 

 

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu