Sarunu vešanas darbnīca ar Danielu Pavļutu • IR.lv

Sarunu vešanas darbnīca ar Danielu Pavļutu

28
NULL

Praktiska darbnīca “Kaulēšanās kā māksla” jeb “kā vest sarunas ar prātu”

2015. gada 29. septembrī, 16.00-19.00

Darbnīcas jēga ir ar praktisku piemēru un lomu spēļu palīdzību parādīt sarunu vešanas elementus (ķiegeļus) un prasmes (būvjavu), no kurām veidojas efektīva sarunu vešana.
Ar sarunu vešanu mēs visi bez izņēmuma nodarbojamies ik dienu un teju ik stundu. Biznesa darījumi, politiski strīdi, pienākumu sadale ģimenē, lēmumu pieņemšana par brīvā laika pavadīšanu, cerēšanās un bildināšana – tam nav ne gala, ne malas. Ja reiz mēs visi ar to nodarbojamies, tad mums vajadzētu būt sarunu vešanas meistariem. Tomēr mēs bieži strīdamies, kašķējamies, neprotam rast visiem pieņemamu risinājumu, ilgstoši izvairāmies no domstarpību risināšanas utt. Itin bieži mēs nespējam iziet ārpus primitīvas kaulēšanas šaurajiem ietvariem. Iespējams, ka daudzi no mums būtu gatavi atzīt, ka savas sarunu vešanas prasmes būtu vēlams uzlabot. Vai tas ir izdarāms? Jā, sarunu vešanas prasmes var uzlabot. 
Lai kādā specifiskā jomā tiktu vestas sarunas – visām sarunu vešanas situācijām ir vienota struktūra un pamatelementi, kuri vienlīdz klātesoši kaulējoties ar tirgussievu par zemeņu groziņu un vedot rafinētu sarunu ar bosu par algas pielikumu. Produktīvas sarunu vešanas atslēga slēpjas apzinīgā un stratēģiskā pieejā – zinot ko es gribu panākt, izzinot, ko vēlas otra puse un skaidri apzinoties kas tobrīd sarunas gaitā notiek. 
Praktiskās darbnīcas jēga ir praktisku piemēru un lomu spēļu palīdzību parādīt sarunu vešanas elementus (ķiegeļus) un prasmes (būvjavu), no kurām veidojas efektīva sarunu vešana. Protams, dažās stundās ir iespējams vienīgi dot ieskatu sarunu vešanas mākslas pamatos, tomēr ar to vajadzētu pietiekami, lai sajustu lielāku pārliecību dažādajās sarunu vešanas situācijās. 
Darbnīcas ietvaros dalībnieki mācīsies, kā:

  • Atpazīt un izmantot galvenos sarunu vešanas elementus; 
  • Veidot situācijai atbilstošu sarunu vešanas struktūru;
  • Radīt apstākļus savstarpējas uzticēšanās veidošanai;
  • Neitralizēt informācijas trūkuma, blefošanas un psiholoģiskā spiediena ietekmi;
  • Izkāpt ārpus kaulēšanās pieejas šaurajiem rāmjiem;
  • Atpazīt sarunu biedra un savas deklarētās nostājas un atšķirt tās no patiesajām vajadzībām un interesēm;
  • Veicināt apmainīšanos ar būtisko informāciju par abu pušu vajadzībām un interesēm, lai nonāktu pie abpusēji izdevīga risinājuma. 


Darbnīcas vadītājs: Daniels Pavļuts
Daniels ir guvis plašu pieredzi valsts pārvaldē, nevalstisko organizāciju un uzņēmumu vadībā – savas daudzpusīgās karjeras laikā bijis LR ekonomikas ministrs (2011-2014), LR Kultūras ministrijas valsts sekretārs, biedrības “Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera” valdes loceklis, SIA “Zeno Consulting” valdes loceklis, AS “Swedbank” korporatīvo attiecību pārvaldes vadītājs un vadības komandas loceklis un SIA “DDB Latvija” brendu direktors. 
Kopš 2008.gada Daniels aktīvi darbojas mācību jomā kā biznesa treneris SIA Triviums Apmācība un pasniedzējs Rīgas Ekonomikas augstskolā (Stockholm School of Economics in Riga). Mācību projektos strādājis ar grupām un vadības komandām no virknes vadošu uzņēmumu Latvijā un Baltijā – AS Balta, Cytec Latvia, DnB Banka, Lattelecom, Rimi, Schneider Electric, Swedbank, Tieto un daudziem citiem. Paralēli pasniedzēja darbam Daniels ir aktīvs konsultāciju jomā, sniedzot padomus Moldovas valdībai, starptautiskām organizācijām un uzņēmumiem. 
Hārvarda Universitātē (Harvard University) ASV Daniels ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā ar specializāciju līderībā (Master of Public Administration), Londonas Sitijas universitātē (City University London) – profesionālo diplomu kultūras menedžmentā un Latvijas Mūzikas akadēmijā – bakalaura grādu klavierspēlē.
Mācību klienti savās atsauksmēs atzīmē Daniela efektīvo un profesionālo pieeju mācību vadīšanā, veiksmīgi papildinot teoriju ar praktiskajiem treniņiem, spēlēm un pieredzes apmaiņu.

Darbnīcas norise plānota ar pārtraukumu kafijas pauzei.
Darbnīcas norises laiks: 29. septembris, plkst. 16.00 – 19.00
Norises vieta: Birojnīca Berga bazārā

Dalības maksa: 35 EUR.

SEB bankas klienti un žurnāla “Ir Nauda” gada abonenti 2015. gada darbnīcām saņem 20% atlaidi. Lai kļūtu par abonentu, nāc te: www.irir.lv/abonesana, raksti uz [email protected] vai zvani – 67281588. Atlaides nesummējas.

PIETEIKTIES ŠEIT!

Vairāk informācijas: [email protected], 67281588, 29447030.

Darbnīca notiek sadarbībā ar 

 

 


 


Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu