Komunikācijas cikls "Sarunājies. Argumentē. Klausies. Vadi" ar Edmundu Apsalonu/trešā darbnīca • IR.lv

Komunikācijas cikls “Sarunājies. Argumentē. Klausies. Vadi” ar Edmundu Apsalonu/trešā darbnīca

31
NULL

Cikla trešā nodarbība: Aktīva klausīšanās: kā uzlabot prasmi sadzirdēt, ko sarunas partneris mums saka?

2015. gada 24. novembrī, 16.00-19.00

Spēja ne tikai klausīties, bet arī sadzirdēt sarunas partnera teikto ir svarīgs veiksmīgas komunikācijas nosacījums. Aktīvas klausīšanās uzdevums ir padziļināti izprast sarunas partnera viedokli, spēt sadzirdēt to nepateikto pateiktajā, kas izsaka viņa patiesās vajadzības, vēlmes, intereses un motīvus. Runājot ar citu cilvēku, mēs viņam ne tikai sniedzam informāciju, bet arī rīkojamies noteiktā veidā un tādējādi cenšamies sasniegt sev vēlamo rezultātu. Neiedziļināšanās tajā, ko runātājs saka, dara un vēlas panākt rada virkni komunikatīvu pārpratumu. 
Aktīva klausīšanās ļauj mums gan izprast savu sarunas partneri, gan arī ir svarīgākā sarunu vadīšanas metode, kas ļauj mums virzīt sarunu ar mērķtiecīgu jautājumu palīdzību.
Seminārs ir paredzēts visiem, kuri vēlas pilnveidot savas iemaņas ieklausīties sarunas partnera teiktajā un apgūt prasmi uzdot pareizos jautājumus pareizajā brīdī.

  1. Runāšana kā rīkošanās: ko mēs darām, kaut ko sakot un ko mēs ar to vēlamies panākt; kā ar vieniem un tiem pašiem vārdiem var rīkoties dažādos veidos un panākt atšķirīgus rezultātus.
  2. Komunikācijas četras puses: kāpēc katram mūsu sacījumam ir ne tikai saturiskā, bet arī attiecību puse –  kā, runājot „par lietu”, vienlaikus mēs veidojam attiecības ar sarunas partneri, informējam viņu par savu attieksmi un nodomiem; kādos četros informācijas laukos noris komunikācija,  kā mēs klausāmies ar „četrām ausīm”?
  3. Sarunas partnera vērošanas un analīzes metodika: kā noteikt sarunas partnera spēlēto lomu, viņa aktuālo paš-definīciju (identitāti), viņa attieksmi pret mums un sarunas tēmu; kā soli pa solim izmainīt sarunas partnera attieksmi? 
  4. Jautājumu uzdošanas metodika: kad sarunā lietot slēgtos, atvērtos un alternatīvu jautājumus; ko var panākt ar aprakstošiem, analītiskiem un retoriskiem jautājumiem; kā vienu un to pašu jautājumu uzdot atšķirīgos veidos?
  5. Konstruktīvas kritikas metodika: kā izteikt kritiskus aizrādījumus konstruktīvā veida; kā sniegt kritisku vērtējumu motivējošā veidā; kā sniegt un saņemt atgriezenisko un apsteidzošo saiti.

 

Komunikācijas cikla vadītājs: Edmunds Apsalons

Pieredze: Konsultants un pasniedzējs lietišķas komunikācijas jomā ar vairāk kā 15 gadu praktisko pieredzi uzņēmējdarbībā. Pēdējo gadu laikā konsultējis un vadījis mācības sekojošiem Latvijas uzņēmumiem un organizācijām: SIA Lattelecom BPO, SIA Statoil, AS Latvenergo, AAS Balta, AS Citadele, Valsts administrācijas skola, LR Ārlietu ministrija, SIA Komercizglītības centrs, AS Novo Nordisk, SIA General Managing Group, LR Valsts kanceleja, SIA Bucher Schoerling Baltic, AS Latvijas valsts meži, TENAX group, SIA Tenachem, LR Augstākā tiesa, AS LIDO, LR Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, SIA LMT u.c. 
Izglītība: Brēmenes Universitātes un Latvijas Universitātes doktors filozofijā, viens no Latvijas vadošajiem speciālistiem komunikācijas teorijas un argumentācijas teorijas jomā. 
Publikācijas: Vairāku zinātnisku publikāciju autors latviešu, vācu, angļu un arābu valodās. Monogrāfiju autors: Valodas lietojuma loģika (2011, Zvaigzne ABC), Komunikācijas kompetence: kā sarunāties un veidot attiecības (2013, Zvaigzne ABC).

Darbnīcas norise plānota ar pārtraukumu kafijas pauzei.
Trešās darbnīcas norises laiks: 24. novembris, plkst. 16.00 – 19.00
Vieta: Kalnciema kvartāls

Dalības maksa: 35 EUR par vienu darbnīcu.  Apmeklējot visas četras cikla darbnīcas, dalības maksai 14% atlaide jeb 120 EUR par dalību visās četrās cikla darbnīcās.
SEB bankas klienti un žurnāla “Ir Nauda” gada abonenti 2015. gada darbnīcām saņem 20% atlaidi. Atlaides nesummējas.

Lai kļūtu par abonentu, nāc te: www.irir.lv/abonesana, raksti uz [email protected] vai zvani – 67281588.

 

PIETEIKTIES ŠEIT!

Komunikācijas cikls sastāv no šādām darbnīcām:

  • 20. oktobrī 16:00 – 19:00: Komunikatīva argumentācija
  • 24. novembrī 16:00 – 19:00: Aktīva klausīšanās
  • 15. decembrī: 16:00 – 19:00: Sarunu vadīšana

PIETEIKTIES UZ VISĀM CIKLA DARBNĪCĀM ŠEIT!

Piedaloties visās cikla darbnīcās, noslēgumā saņemsiet kursa beigšanas sertifikātu.
Vairāk informācijas: [email protected], 67281588.
Piedāvājam arī Edmunda Apsalona seminārus uzņēmumiem: 29447030, [email protected] 

Darbnīca notiek sadarbībā ar 

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu