Krievijā iznīcinātas 320 tonnas sankciju saraksta produktu • IR.lv

Krievijā iznīcinātas 320 tonnas sankciju saraksta produktu

15
Ilustratīvs foto: vestnikkavkaza.org

Sabiedrība sašutusi par pārtikas iznīcināšanu, nevis nodošanu trūcīgajiem

Krievijā ceturtdien iznīcinātas 290 tonnas augu izcelsmes produktu un 29,3 tonnas sankciju sarakstā iekļauto dzīvnieku izcelsmes produktu, paziņojis Krievijas Federālais veterinārais un fitosanitārais dienests “Rosseļhoznadzor”, vēsta aģentūras LETA-INTERFAX.RU. Kremlis paziņojis, ka nelikumīgi ievesto produktu likvidācija ir kontrabandas iznīcināšana.

Pirmā tika iznīcināta siera partija, kas ievesta Belgorodas apgabalā bez dokumentiem. Kravas automašīnu vadītāji nevarēja paskaidrot, no kurienes krava nākusi. Piektdien produktu iznīcināšana turpinās, jo kopumā konstatētas 407 tonnas nelikumīgi ievestu augu izcelsmes produktu.

Pēdējās aizturētas kravas automašīnas ar augļiem Brjanskas apgabalā. Nektarīniem, persikiem un ķiršiem bijuši Baltkrievijā izdoti fitosanitārie sertifikāti, kas izsniegti, pamatojoties uz Moldovas un Grieķijas reeksporta sertifikātiem, kā arī kravas izcelsmes valsts Turcijas sertifikātiem. Tomēr Turcija šo sertifikātu autentiskumu nav apliecinājusi. Kravas kopējais svars ir 270 tonnas.

Krievijas sabiedrībā vairojas sašutums par valdības lēmumu iznīcināt pārtikas produktus, kas valstī ievesti, apejot Maskavas noteikto Rietumu produktu embargo. Tīmekļa vietnē “Change.org” petīciju, kurā pausts aicinājums atdot sankciju produktus trūcīgajiem, līdz piektdienas rītam bija parakstījuši vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Kā ziņots, Krievijas prezidents Vladimirs Putins 29.jūlijā parakstīja rīkojumu, kas paredz iznīcināt pēc 6.augsuta ievestos sankciju sarakstā iekļautos produktus. Tas attiecas uz lauksaimniecības produktiem, sieru un pārtikas produktiem, kas importēti no valstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Krievijas pilsoņiem un uzņēmumiem. Lēmumu par iznīcināšanu pieņems atbildīgie dienesti – “Rospotrebnadzor” un “Rosseļhoznadzor”.

Komentāri (15)

Optiskais Tēmeklis 09.08.2015. 10.58

Baltkrievi bija pamanījuši, ka krievi pārtikas iznīcināšanas pašreklāmās iznīcina savādus sierus — ar marķējumiem, ko nekur ES vairs neizmanto: krievpadomjlaika melnā polietilēna cipariem! Tātad — pašreklāmas pēc iznīcina savu brāķi un tautai zombē, ka rullē kaitīgos sierus no gejrōpas?! Ha!

+3
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > Optiskais Tēmeklis 09.08.2015. 12.18

    Mūsu “Materiālās rezerves” alkohola un tabakas(narkotiku, pārtikas, apģērbu, apavu, rezerves daļu, juvelierizstrādājumu u.c.) “iznīcināšanas” tehnoloģijas, kur lielu ieguldījumu savulaik ielicis Vaļerka Koķis, tomēr krieviem būtiski ieliek.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Viedoklis_lv 07.08.2015. 17.33

Tikai putina režīmam valdot

krievu karavīri tiek apglabāti paslepus:

youtube.com/watch?v=C66mAkS1ZfM

bet sieru demonstratīvi mēdiju ielenkumā:

youtube.com/watch?v=6oxfbbzC3PM

+3
0
Atbildēt

1

ierados 08.08.2015. 13.17

Krievijā cilvēki grib ēst? Tas neiet nekādā salīdzinājumā ar dzīvo ļaužu dzīšanu pāri mīnu laukiem. Putins vēsturi zin.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu