Krūma pamet Satversmes tiesas tiesneses amatu • IR.lv

Krūma pamet Satversmes tiesas tiesneses amatu

19
Kristīne Krūma. Foto: Lita Krone, LETA

Juriste kļūs par Rīgas Juridiskās augstskolas prorektori

Satversmes tiesas (ST) tiesnese Kristīne Krūma no 15.oktobra nolēmusi pamest amatu, lai kļūtu par Rīgas Juridiskās augstskolas prorektori, vēsta aģentūra LETA. Juriste tiesneses amatu atstās pēc pašas vēlēšanās. ST ir informējusi Saeimu par Krūmas tiesneša pilnvaru izbeigšanos.

Kā Krūma skaidroja aģentūrai LETA, tuvojoties pilnvaru termiņa beigām, viņa pieņēmusi vilinošu piedāvājumu, proti, ieņemt Rīgas Juridiskās augstskolas prorektores amatu, kas kļuva vakants pēc tam, kad Mārtiņš Mits kļuva par Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) tiesnesi.

“Darbs tiesā man bijis svarīgs, taču vienlaikus es apzinos situāciju darba tirgū. Tiesnesim pabeidzot strādāt ST, faktiski nekādas karjeras iespējas tālāk netiek sniegtas. Man tika piedāvāts Rīgas Juridiskās augstskolas prorektores amats. Es ar akadēmiskām lietām esmu visu laiku nodarbojusies, esmu saistīta ar šo augstskolu. Tāpēc arī šo piedāvājumu pieņēmu. Vienlaikus šī augstskola ir pietiekami labi attīstīta, un tur ir labas izaugsmes iespējas,” norādīja Krūma.

Krūmas lēmums nav saistīts ar iekšējo klimatu ST. “ST viss ir ļoti labā kārtībā, un man ir profesionāli kolēģi,” uzsvēra Krūma.

ST ir septiņi tiesneši. Krūma ST tiesneša amatā tika apstiprināta 2007.gada aprīlī. Viņas pilnvaru termiņš būtu noslēdzies 2017.gadā. Augstskolā Krūma sāks strādāt no 15.oktobra. Pirms tam viņa pabeigs iesāktos darbus, taču līdz ar viņas aiziešanu nevienas lietas izskatīšana netikšot pārtraukta.

Komentāri (19)

no malas 04.08.2015. 13.37

Paldies tiesnesei par profesionālismu un godīgumu !

Lai veicas tālākajā karjerā!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu