Ieskandē Rīgas vēsturiskās mūzikas un dejas festivālu • IR.lv

Ieskandē Rīgas vēsturiskās mūzikas un dejas festivālu

29
Baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" solisti, diriģents Māris Kupčs. Foto: Kaspars Garda

24.jūlijā ar koncertu Rundāles pilī sāksies Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāls, kas ir vienīgais senās mūzikas festivāls Latvijā, kurā visi koncerti tiek atskaņoti ar vēsturisko instrumentu kopijām.

Oriģināli šiem instrumentiem atrodas arī Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā, kas atsevišķos gadījumos ļauj tos izmantot koncertiem. Rīgas vēsturiskā mūzika aptver laikposmu no 15.gadsimta līdz 19. gadsimta sākumam jeb no Kalendāra nemieriem līdz Kurzemes pievienošanai Krievijai 1725.gadā. Rīgā viesojās daudzi Mocarta laika skaņraži, tāpēc pie mums Akadēmiskajā bibliotēkā ir atrodami, piemēram, agrīno Mocarta operu klavieru izvilkumi.

Īpašs būs pats festivāla ieskaņas koncerts, kurš notiks Rundāles pilī 24.jūlijā plkst 18. Koncertā piedalīsies jaunā senās mūzikas grupa “Seconda Pratica” vienpadsmit cilvēku sastāvā.

25.jūlijā plkst 18 Mākslas muzeja “Rīgas birža” Ātrijā uzstāsies baroka kora “Collegium Choro Musici Riga” un baroka orķestra “Collegium Musicum Riga” solisti, diriģenta un festivāla mākslinieciskā vadītāja Māra Kupča vadībā, kā arī jaunais klavesīnists Ernests Neimanis.

Koncertos ieeja bez maksas, izņemot festivāla Ieskaņas koncertu 24.jūlijā. Rundāles pilī ieeja – pils Mazā loka apskates biļete (pieaugušajiem 4 EUR).

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu