FOTO: Ar Plānta krāšņu koncertu noslēdzas devītais "Positivus" • IR.lv

FOTO: Ar Plānta krāšņu koncertu noslēdzas devītais “Positivus”

27
Grupa "Robert Plant and The Sensational Space Shifters" uzstājas festivālā "Positivus". Foto: Artis Leinišs, LETA

Mūzikas festivāla “Positivus” apmeklētāju skaits dienā šogad sasniedzis aptuveni 30 000

Ar rokmūzikas leģendas, kādreiz slavenās grupas “Led Zeppelin” solista Roberta Plānta krāšņu koncertu Salacgrīvā noslēdzies mūzikas festivāls “Positivus”, kas norisinājās devīto reizi.

Mūziķis koncertā izpildīja gan savas solokarjeras laikā tapušās dziesmas, gan “Led Zeppelin” skaņdarbus, sajūsminot daudzu tūkstošu lielo publiku, ziņo LETA.

Mūzikas festivāla “Positivus” apmeklētāju skaits dienā šogad sasniedzis aptuveni 30 000, kas ir tikpat, cik pērn, informēja festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Lielākais apmeklētāju skaits bijis sestdien, kad esot bijušas izpārdotas visas vienas dienas biļetes, savukārt piektdien un svētdien mūziķu priekšnesumus baudīja nedaudz mazāk cilvēku.

Pēc festivāla rīkotāja teiktā, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem pieaudzis apmeklētāju skaits no ārzemēm, it īpaši no Lielbritānijas, pie kā rīkotāji īpaši piestrādājuši.

Devītais “Positivus” festivāls Salacgrīvas Zvejnieku parkā norisinājās no 17.jūlija līdz 19.jūlijam. Tajā kā galvenie mākslinieki bez Plānta uzstājās britu grupas “Placebo” un “Kasabian”. Tāpat priekšnesumus sniedza tādi mākslinieki kā “Warpaint”, “St.Vincent”, “Basement Jaxx”, Toms Odels, “Jungle”, “Charli XCX”, “Lamb”, “Everything Everything”, “Fenech-Soler”, Džeks Gerets, “Ewert and the Two Dragons”, “The Sound Poets”, “Kate Boy”, “King Gizzard&The Lizard Wizard”, “Triana Park” un daudzi citi.

 

Komentāri (27)

agrunte 20.07.2015. 11.34

Biju tur vakar. Planta koncerts bija pārāk īss, viņš nospēlēja precīzi 1 stundu, un pēc tam iznāca un nodziedāja vēl tikai vienu gabalu. Laikam tāds bija reglaments.

Spēlēja pamīšus pavisam vecus (no LZ I, II) un jaunus gabalus.

+1
0
Atbildēt

0

lno 20.07.2015. 11.01

    agrunte > lno 20.07.2015. 11.38

    Šādas lietas saucas “feiks”, nevis “fantastika”.

    Batuts spēj dzēst apmēram 3.000 džoulus enerģijas, bet lecējam no lidmašīnas kinetiskā enerģija ir apmēram 120.000 džoulu. Attiecīgi būtu vajadzīgi vairāki desmiti batuti viens aiz otra.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu