Galerijā "Noass" apskatāma ISSP skolas absolventu fotogrāfiju izstādi "Pazaudēts/atrasts" • IR.lv

Galerijā “Noass” apskatāma ISSP skolas absolventu fotogrāfiju izstādi “Pazaudēts/atrasts”

24
Lauras Juhansones-Daugules darbs no izstādes “Pazaudēts / atrasts”

Izstādē piedalās astoņi autori ar mācību laikā tapušiem fotogrāfijas projektiem, instalācijām un fotogrāmatām

Otrdien, 2.jūnijā galerijā “Noass”, AB dambī, atklāta ISSP skolas 2015.gada absolventu fotogrāfiju izstāde “Pazaudēts/atrasts”, raksta aģentūra LETA. Izstādē piedalās astoņi jaunie autori ar mācību laikā tapušiem fotogrāfijas projektiem, instalācijām un fotogrāmatām. Savus darbus izstādē prezentēs Aivars Ivbulis, Anete Skuja, Arnis Vītols, Elīne Buka, Ingus Bajārs, Laura Juhansone-Daugule, Laura Prikule un Zanda Puče. “

Vārdam “pazaudēt” var būt dažādas nozīmes. Var pazaudēt kādu lietu, tikpat labi – galvu, bet var arī pazaudēties, lai pēc tam atkal atrastu sevi. Divu gadu radošo meklējumu laikā pazaudēšanas un atrašanas tematika kļuvusi aktuāla izstādes dalībnieku darbos. Vairāki jaunie mākslinieki izmanto atrastas lietas un fotogrāfijas, lai dažādi interpretētu to nozīmi kā kolektīvajā, tā personiskajā apziņā. Subjektīvi dokumentālajos, reizēm izteikti konceptuālajos izstādes darbos lietas un stāsti atrod jaunu nozīmi. 

“Pazaudēts/atrasts” ir jau trešā ISSP skolas absolventu izstāde. ISSP skola ir 2011.gadā dibināta neformāla divu gadu izglītības programma laikmetīgajā fotogrāfijā. Tā piedāvā kvalitatīvu, praksē balstītu izglītību Latvijas jaunajiem fotogrāfiem un fotogrāfijas interesentiem, kas vēlas paplašināt savu izpratni par fotogrāfijas mediju kā mākslas izteiksmes veidu. 

Skolā pasniedz Latvijas fotogrāfi kā Iveta Vaivode, Alnis Stakle, Arnis Balčus, Andrejs Grants, Aleksandrs Gronskis, kā arī filozofs Kārlis Vērpe, kuratores Solvita Krese, Līga Lindenbauma un citi. Izstāde būs aplūkojama līdz 21.jūnijam. Tā notiek Rīgas fotomēneša programmas laikā. 

Vairāk informācijas ISSP mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu