Ēģiptes tiesa piespriež Mursi nāvessodu • IR.lv

Ēģiptes tiesa piespriež Mursi nāvessodu

30
Muhameds Mursi tiesā. Foto: AFP/LETA

Erdogans nosoda nāvessodu Mursi

Ēģiptes tiesa sestdien piesprieda nāvessodu gāztajam prezidentam Muhamedam Mursi un vairāk nekā 100 citu Musulmaņu brālības līderu, ziņo LETA/AFP.

Mursi sprieduma nolasīšanas brīdī atradās uz apsūdzēto sola, taču daudzi no apsūdzētajiem tika tiesāti aizmuguriski, arī ietekmīgais islāmistu sludinātājs Jusufs ak Karadavi, kas patlaban atrodas Katarā.

Notiesātie tika atzīti par vainīgiem masveida cietumnieku bēgšanas organizēšanā 2011.gadā.

Spriedums tiks nodots viedokļa izteikšanai Ēģiptes augstākai islāma tiesību autoritātei – lielmuftijam. Tomēr viņa paustais viedoklis nav tiesiski saistošs. Galīgo spriedumu tiesa pasludinās 2.jūnijā.

Gan Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, gan Eiropas Savienības augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni un Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers asi nosodījuši nāvessoda piespriešanu gāztajam Ēģiptes prezidentam Mursi.

Erdogans norādījis, ka tas liecina par atgriešanos “senajā Ēģiptē”. “Tautas ievēlētais Ēģiptes prezidents (..) diemžēl notiesāts uz nāvi. Ēģipte atkal pārvēršas senajā Ēģiptē,” uzrunājot mītiņa dalībniekus Stambulā, norādīja Erdogans.

Vienlaikus viņš apsūdzēja Rietumus, ka tie izliekoties it kā 2013.gada apvērsums, kurā Mursi tika gāzts, nemaz nebūtu noticis.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu