Ārskats nr. 37: Saspīlējums Kosovā; Eiropas līderi tiekas Moldovā; ASV tomēr nebankrotēs • IR.lv

Ārskats nr. 37: Saspīlējums Kosovā; Eiropas līderi tiekas Moldovā; ASV tomēr nebankrotēs

Pauls Raudseps

Deviņdesmito gadu beigās Kosova bija Eiropas karstākais punkts. Kopš tam mazā, no Serbijas neatkarību ieguvusī valsts tikai retu reizi piesaistījusi uzmanību, taču konflikta zemdegas tur nav izdzēstas. Kāpēc šonedēļ tur izcēlās sadursmes, kurās tika ievainoti NATO karavīri, un kāda varētu būt Krievijas interese par šo Balkānu valsti, Ārskatā apspriež Ir žurnālisti Aivars Ozoliņš un  Pauls Raudseps.  Kolēģi arī pārrunā Eiropas valstu vadītāju pulcēšanos Moldovā, aizvien karstākās debates par Ukrainas nākotnes attiecībām ar NATO, Turcijas “brīvās” bet negodīgās prezidenta vēlēšanas, Polijas valdošās partijas gatavošanos ierobežot opozīcijas līdzdalību parlamenta vēlēšanās un Baidena panākumus, novēršot republikāņu radītos draudus Amerikas maksātspējai.

Raidierakstā Ārskats ārpolitikas eksperts Tomass Pildegovičs un Ir komentētājs Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir. ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/bIY5njbUoa5U1DG3cy

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2023

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu