Nacionālā apvienība prezidenta amatam izvirzīs Levitu • IR.lv

Nacionālā apvienība prezidenta amatam izvirzīs Levitu

58
Egils Levits. Foto: Ieva Lūka, LETA

Atbalstu Levitam cer saņemt no Ringolda Baloža un atsevišķiem “Vienotības” deputātiem

Apvienība “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstu savam Valsts prezidenta amata kandidātam, Eiropas Savienības tiesas tiesnesim Egilam Levitam cer saņemt no “No sirds Latvijai” Saeimas deputāta Ringolda Baloža un atsevišķiem “Vienotības” deputātiem, šorīt Latvijas Radio izteicās partijas valdes loceklis Jānis Iesalnieks.

Iesalnieks sākotnēji konkrētus atbalstītāju vārdus apņēmās nesaukt, aicinot tos meklēt parakstos zem pieteikuma par Levita kandidatūras izvirzīšanu, taču vēlāk nosauca Baloža vārdu un piesauca atbalstu “Vienotībā”. “Vienotība” nav tik vienota kā šīs partijas nosaukums, izteicās politiķis, sīkāk teikto nepaskaidrojot.

VL-TB/LNNK trešdien lems par rīcību Valsts prezidenta vēlēšanās. Zaļo un zemnieku savienība augstajam amatam ir piedāvājusi aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), kuram atbalstu sola arī “Vienotība”, aicinot par šo kandidātu balsot arī VL-TB/LNNK, ziņo LETA.

Iesalnieks domā, ka VL-TB/LNNK savu lēmumu nemainīs un kā piemērotāko kandidātu prezidenta amatam nosauks Levitu, kuru virzīs jau pirmajā vēlēšanu kārtā.

Patlaban valsts nedrīkst palikt bez aizsardzības ministra, piebilda Iesalnieks, Vējonis ir labi darbojies šajā amatā un tur viņam arī vajadzētu palikt.

 

Komentāri (58)

traductrice 13.05.2015. 11.54

Interesanti, vai Kaimiņš ar savu kameru tagad konsekventi dokumentē, kas notiek skudru pūznī? Tur tak tagad tāaada jarmarka notiek! Kas par kino varetu sanākt!

+5
-1
Atbildēt

4

    Bet > traductrice 13.05.2015. 13.29

    Tādas lietas, kā politisko tirgu jau nu gan kaimiņiem nerāda!

    Tas taču skaidrāks par skaidru, ka ZZS vajag amatu šajā sasaukumā, un mēs te varam gribēt cik uziet tirgus bija un būs!

    Cik tad ir tādu, kas Vējoni atbalsta kā labu prezideta kandidātu? Bet, ZZS neatkāpsies no sava kandidāta un punkts, kam tas nav redzams?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > traductrice 13.05.2015. 13.34

    Filmēt var kur? Nu atklātajās telpās – zālē, koridoros, pīpētavā utml

    Bet izšķirošās sarunas jau notiek koalīcijas padomē zem … cik tur 6 vai 12 acīm – tur nekādus filmētājus iekšā nelaidīs. Nu un ja kāds pavisam dīvains darījums padomā, tad jau var noīrēt privātu pirti vai tamlīdzīgi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > traductrice 13.05.2015. 13.10

    koments vairāk par kino, ne par kaimiņu :) Mana iztēle noteikti nav tik krāšņa, lai kaut daļēji spētu vizualizēt, kādas rebes tur tagad notiek. Šaubos, vai tur tiek spēlēts šahs, drīzāk pokers vai, kas vēl ļaunāk, totalizators. Katrā ziņā pašreiz spēles gaitu nav jēgas analizēt. Gan jau visi visiem sola, visi visus taisās apčakarēt. Jau kuro sasaukumu pēc kārtas politiskā kultūra neuzlabojas ne par mata tiesu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > traductrice 13.05.2015. 12.07

    Kaimiņš ir par stulbu, lai saprastu, kas īsti ir jāfilmē šajā tirgū

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

lno 13.05.2015. 14.43

Ivo Verners 12. maijs, 23:22

Skaidri redzams, ka koalīcijas partijas savulaik vienojās par valsts augstāko amatu sadali: premjers – “Vienotībai”, Saeimas priekšsēdētājs – “Nacionālajai apvienībai” un prezidenta krēsls – “Zaļo un zemnieku savienībai”.

Vai Jūs tiešām domājat, ka sabiedrība neko nesaprot?

“Vienotība” ir sprukās, jo ir jāizvēlas – pakļauties ZZS spiedienam un pildīt vienošanos, vai arī godprātīgi atbalstīt vislabāko prezidenta kandidātu.

Latvija vienmēr ir pelnījusi labu prezidentu, un šī reize nav izņēmums. Kā nu kuro reiz Saeimai ar to ir sekmējies, par to labāk nerunāsim. Taču šoreiz, cienījamie 12. Saeimas deputāti, ir laiks, nevis pildīt bērnišķīgas vienošanās, bet godprātīgi balsot par vislabāko iespējamo Latvijas prezidenta amata kandidātu!

Latvijai ir paveicies – jo mums ir izcils kandidāts, kuru raksturo vārdi – bezpartejisks, Latvijas patriots, pārvalda četras svešvalodas, politiski pieredzējis, kompetents, ar nevainojamu reputāciju, autoritāte Latvijā un daudzās Eiropas valstīs, izstrādājis Latvijas Satversmes ievada projektu.

Jūs labi zināt, par ko ir runa. Cilvēks, kurš LTV raidījumā “1:1″ pateica: „Es neesmu vadāms kandidāts un nebūšu vadāms prezidents!”. Vai tieši no tā jūs baidāties? Kā velns no krusta.

Nu, tad skaidri un gaiši pasakiet, ar ko “Zaļie zemnieki” šantažē “Vienotību”? Ar koalīcijas pamešanu, valdības izjukšanu? Ziniet – tā Jūsu koalīcija, kura ir sastiķēta no oligarhu apkarotājiem un oligarha partijas, nav ne plika graša vērta. Un – ne tur zaļie, ne zemnieki!

Pasakiet, kas ir tā vērts, lai Latvija kārtējos 4 gadus dzīvotu bezpalīdzības pilnās cerībās? Vienojieties par vislabāko kandidātu, un uz šīs jaunās vienošanās pamata arī veidojiet jaunu koalīciju!

Šajā Saeimas sasaukumā, neskaitot NA deputātus, ir 25 deputāti, kuri 2014. gada 19. jūnijā nobalsoja par Egila Levita izstrādāto Satversmes ievadu: S.Āboltiņa, A.Barča, A.Bērziņš, A.Brigmanis, L.Čigāne, R.Eigims, A.Judins, O.Ē.Kalniņš, J.Klaužs, M.Kučinskis, V.Ķirsis, A.Latkovskis, A.Lejiņš, A.Loskutovs, I.Lībiņa-Egnere, I.Līdaka, R.Ražuks, K.Seržants, E.Smiltēns, J.Upenieks, V.Valainis, J.Vectirāns, I.Viņķele, J.Vucāns, Dz.Zaķis.

Pirms balsosiet par nākamo Latvijas prezidentu, vēlreiz, lūdzu, izlasiet Satversmes ievadu, par kuru paši nobalsojāt. Vai Jūs esat gatavi atkārtot cinisma pilno frāzi “tas nav mūsu kandidāts, un ar to pietiek”?

“No sirds Latvijai” un “Latvijas Reģionu apvienība”, pārstājiet virzīt kandidātus, kuri, šoreiz jau nu noteikti, nekļūs par Latvijas prezidentu. Es to saku no sirds, no reģiona un par Latviju.

Deputāti, nebaidieties! Labu pārmaiņu pēc, drosmīgi pieņemiet lēmumu, par kuru tauta Jums būs pateicīga!

Par Egilu Levitu – prezidentu, ar kuru leposimies!

Dievs, svētī Latviju!

+4
-1
Atbildēt

0

lno 13.05.2015. 14.22

Levits ir labākais Latvijai! Saruna ar Edvīnu Šnori http://www.la.lv/levits-ir-labakais-latvijai/

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu