ASV Pārstāvju palāta aicina Obamu nosūtīt Ukrainai ieročus • IR.lv

ASV Pārstāvju palāta aicina Obamu nosūtīt Ukrainai ieročus

15
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AFP/LETA

Bēners likumdevēju pieņemto rezolūciju raksturoja kā aicinājumu uz rīcību

ASV Pārstāvju palāta otrdien pieņēmusi rezolūciju, kurā ASV prezidents Baraks Obama aicināts piegādāt ieročus Ukrainai.

Par dokumentu, kuram ir rekomendējošs raksturs, nobalsoja 348 likumdevēji, pret balsoja – 48, ziņo LETA/AFP.

Obama aicināts piegādāt Ukrainai “letālas aizsardzības ieroču sistēmas”, kas palielinātu Ukrainas spējas “aizsargāt savu suverēno teritoriju no neizprovocētas Krievijas Federācijas agresijas”.

Pārstāvju palātas spīkeris Džons Bēners likumdevēju pieņemto rezolūciju raksturoja kā aicinājumu uz rīcību, uzsverot, ka Kongress plaši atbalsta lielākas militāras palīdzības sniegšanu Ukrainai.

Pārstāvju palātas demokrātu likumdevējs Eliots Engels, kas piedalījās rezolūcijas izstrādāšanā, norādīja, ka pienācis laiks pārstāt izturēties pret Ukrainas krīzi kā pret kādu tālu konfliktu.

Engels norādīja, ka Ukrainas karš prasījis tūkstošiem dzīvību, desmitiem tūkstošus cilvēku ievainojis un sācis apdraudēt Eiropas stabilitāti.

 

Komentāri (15)

Viedoklis_lv 24.03.2015. 12.04

dullaisdauka 24.03.2015. 09.31

Tieši tā, Kurmīt! Lai dzīvo “miermīlīgā” Krievija, tās “gaišā” vadoņa, b. Putlera, vadīta, kura rūpējas par visas pasaules “godīgo” darbaļaužu laimīgu un “drošu” nākotni! Nāvi amerikāņu kara kurinātājiem un to “nožēlojamajiem” līdzskrējējiem no daļas “fašistisko” valstu, ieskaitot Latviju! Uz priekšu biedri!

+3
0
Atbildēt

0

klejotājs 24.03.2015. 11.40

kurmīc visumā raksta objektīvi, tikai nezin kāpēc viņš izvairās pieminēt, ka ukraiņi ir nopirkuši franču mistrālus un tie jau ir ceļā uz Vladivostoku no kurienes Ukraiņu generālštabs plāno uzbrukumu lai ejot cauri sibirijai dotu triecienu Maskavai no austrumu puses.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu