Grieķija lūgusi ES pagarināt aizdevumu programmas termiņu • IR.lv

Grieķija lūgusi ES pagarināt aizdevumu programmas termiņu

17
Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs (pa labi) un finanšu ministrs Janis Varufakis. Foto: EPA/LETA

Deiselblūms apstiprina, ka lūgums ir saņemts

Grieķija ceturtdien iesniegusi Eiropas Savienībai (ES) lūgumu pagarināt aizdevumu programmas termiņu par sešiem mēnešiem, paziņoja informācijas avots Grieķijas valdībā.

Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms ceturtdien apstiprināja, ka Grieķijas valdība nosūtījusi Eiropas Savienībai (ES) lūgumu pagarināt aizdevumu programmas termiņu par sešiem mēnešiem.

“Saņēmām Grieķijas lūgumu par sešu mēnešu pagarinājumu,” savā tvitera kontā norāda Deiselblūms, sīkāku informācija par saņemto vēstuli gan nesniedzot.

Eirogrupas sanāksme, kurā tiks izskatīts Grieķijas lūgums pagarināt aizdevumu programmas termiņu par sešiem mēnešiem, notiks piektdien, ceturtdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) preses pārstāve. “Tas ir apstiprināts,” norādīja amatpersona.

Sanāksme, kas sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika, būs jau trešā pēdējo deviņu dienu laikā, iepriekšējās reizēs nespējot panākt vienošanos.

Jau ziņots, ka Eiropa un Atēnas steidz panākt vienošanos, lai novērstu Grieķijas krīzes saasināšanos, kas varētu novest pie valsts izstāšanās no eirozonas, ziņo LETA/DPA.

Grieķijas jaunā valdība vēlas iegūt aizdevumu programmas termiņa pagarinājumu bez nepieciešamības ievērot līdzšinējās glābšanas programmas bargos nosacījumus.

 

Komentāri (17)

J.Biotops 19.02.2015. 12.57

Cēlā Grieķija izrāda laipnību un par spīti nepelnītajiem apvainojumiem pagodina aizdevējus ar piekrišanu turpmākai naudas pieņemšanai. Vienlaikus senākās demokrātijas sagrāvēju pēcteču tauta demokrātiski noraida zemiskās prasības pēc sociālistiski notrallināto aizdevumu atmaksas.

+13
0
Atbildēt

0

Aigars Brauns 19.02.2015. 13.44

Cik atceros, sākotnējais tagadējā prezidenta uzstādījums bija: nemaksāsim nekādus parādus, atcelsim visus taupības pasākumus un dzīvosim zaļi. Nu laikam būs sācis apjēgt, ka superzaļa dzīvošana nesanāks, ja nebūs naudas algām un pensijām. Es piekrītu tiem, kuri uzskata, ka Grieķijai savā un citu labā jāpamet eirozona un vispareizāk būtu izstāties no Eiropas Savienības, paķerot līdzi Spāniju, Itāliju, Franciju un citas siestu mīlošās un strādāt negribošās valstis. Varētu apvienoties ar diženo draugu Krieviju, tā palīdzēs bez parādu atdošanas saistībām:)

+8
-2
Atbildēt

4

    lno > Aigars Brauns 19.02.2015. 14.29

    Aigars Brauns. Es piekrītu tiem, kuri uzskata, ka Grieķijai savā un citu labā jāpamet eirozona un vispareizāk būtu izstāties no Eiropas Savienības, paķerot līdzi Spāniju, Itāliju, Franciju un citas siestu mīlošās un strādāt negribošās valstis.

    _____________

    Aigars Brauns Če reinkarnācija? Kas notiks ar EUR, kā sauksies jaunā savienība?:):):)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > Aigars Brauns 19.02.2015. 14.30

    Bet, vai jau lasīji, ka arī Straujuma (Vienotība) atbalsta Kalnmeijera pārvēlēšanu?

    Baigais šoks, vai ne?

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Bet > Aigars Brauns 19.02.2015. 14.20

    nu jā , nav smuki, ka francūži strādā mazāku darba nedēlas stundu skaitu un pensijas vecums arī laikam 60 gadi, bet tomēr ar Grieķiju salīdzināt nevar, jo Grieķijā vai maz zin cik viņiem pilsoņu strādājot valsts sektorā, un laikam vēl joprojām strādā līdz 52 gadiem un kā tur Grieķijā tagad ar tām prēmijām un piemaksām!!!Un kur nu mus salīdzināties ar Grieķiju cik tā saņem platību maksājumus no ES fondiem zemniekiem: nesalīdzināmas summas. Francūži gan tāpat saņem , bet arī iemaksā.

    Vai tad mums skolotāji strādā vairāk stundas mēnesī nekā Francijā?

    Liekas pirmdienas vakarā bija raidījums par skolotāju slodzēm un algām. Vidēji skolotājs strādā 1.4 slodzes par 700 EUR pirms nodokļiem.

    Kas ir skolotāju slodze- zināms, ka slodze ir 21 kontaktsunda- tad nu var parēķināt ir skolotājs pārstrādājies salīdzinot ar citiem strādājošiem valsts iestādēs, piemēram VID un viņu algām!

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    eltae > Aigars Brauns 19.02.2015. 13.53

    Krievijas Centrālajā bankā patreiz atlikusi līdzīga summa ap 300 miljardiem USD. Šaubos vai Putins piekritīs par pēdējo naudu pirkt Grieķiju.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Aigars Brauns 20.02.2015. 06.20

Ar zināmu nejauku prieku uzzināju, ka Merkele pasūtījusi grieķus, teiksim tā, ellē, un pastāv varbūtība, ka jau mēneša beigās populistu valdība sēdēs dziļā ķermeņa aizmugures daļā. Pārvarīgais Grieķijas vicepremjera sašutums par ļaunajiem spēkiem, kas grib piespiest Grieķiju vispirms samaksāt parādus un tikai pēc tam sākt dzīvot zaļi, arī izraisa ļaunu smīnu.

Avots nav pats respektablākais, taču lietas būtība ir skaidra:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2960958/Greece-bankrupt-matter-weeks-Germans-torpedo-rescue-plan.html

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu