Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Jupiteras ceļš
Kristīne Simsone

 


oo
 Jupiteras ceļš / Jupiter Ascending. Vai nu slavenais režisoru Endija un Lanas Vačovsku duets (Mākoņu atlants) ir nonācis radošajā krīzē, vai ir apzināti pārmeties uz tīņu auditorijai adresēta labi pelnoša draņķa tapināšanu. Jupiteras ceļš ir absurds, 175 miljonus dolāru izmaksājis, «galaktiskais» Pelnrušķītes stāsts par titulvarones (Mila Kunis), smagi strādājošas krievu imigrantes, nonākšanu Abraseksu (tādu kā Visuma Mediči) dzimtas varaskārajās spēlītēs. Ar baltiem diegiem šūts stāsts un neveikli centieni izdabāt primitīvākajām publikas vēlmēm šo gabalu padara par sāju Disneja princešfilmu parodiju sci-fi iepakojumā. Kino no 6.februāra.

oooo Ida. Filma, kas vislabāk baudāma uz lielā ekrāna, jo tās galvenais trumpis ir kristāldzidrā vizualitāte un gleznieciskie melnbaltie kadri. Skaidrs, ka stāsta galvenās vadlīnijas – sevis meklējumi un pagātnes represiju sekas – nav «jauna Amerika» kinematogrāfā. Taču patīkami pārsteidz tas, ka mazbudžeta filma ar klasisku kinovalodu spēj gūt milzu panākumus, aizkustināt un tikt uzskatīta par vērtību arī multimiljonu grāvēju ērā. Splendid Palace 8.februārī plkst.16.

oooo Lielais 6 / Big Hero 6. Labākais, kas redzēts no Disneja «multenēm» pēdējo gadu laikā. Radoša animācijas versija par zinātnisko fantastiku ar pareizajām humora devām un lielisku varoni –  piepūšamu pufīgu robotu, kas ieprogrammēts rūpēties par apkārtējo veselību. Filmas vide Sanfransokijo –  ASV rietumkrasta metropoles un Japānas galvaspilsētas mistrojums vien ir ko vērta. Iepriecina arī no japāņu animācijas klasikas, piemēram, Mijazaki, aizgūtās detaļas un noskaņa. Kino no 6. februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu