ZZS pauž atbalstu Bērziņa kandidatūrai prezidenta amatā uz otro termiņu • IR.lv

ZZS pauž atbalstu Bērziņa kandidatūrai prezidenta amatā uz otro termiņu

38
ZZS "galva un kakls" - Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis (pa labi) uzklausa Aivara Lemberga čukstēto pirms koalīcijas sēdes. Foto: Ieva Lūka, LETA

Bērziņš vēl nav paziņojis savu lēmumu par to, vai atkārtoti kandidēs uz šo amatu

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) trešdien valdes sēdē pieņēmuši lēmumu atbalstīt Valsts prezidenta Andra Bērziņa kandidatūru uz otro termiņu prezidenta amatā, protams, ja viņš pats izteiks vēlmi kandidēt atkāroti.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis šorīt intervijā LTV raidījumam “Rīta panorāma” apstiprināja, ka vakar partijas valdes sēdē šis jautājums tika izskatīts un nolemts paust atbalstu Bērziņa atkārtotai kandidēšanai uz Valsts prezidenta amatu, raksta LETA.

“Protams, ja Bērziņš pats izteiks vēlmi kandidēt atkārtoti. Tomēr šis jautājums ir pārrunāts arī ar visiem frakcijas deputātiem, kuri pauduši viennozīmīgu atbalstu Bērziņa kandidatūrai, ja viņš nolems kandidēt,” sacīja Brigmanis.

Pirms sākt diskutēt par iespējamiem kandidātiem Valsts prezidenta amatam, valdošās koalīcijas partijas vispirms vēlas sagaidīt pašreizējā prezidenta Andra Bērziņa lēmumu par atkārtotu kandidēšanu vai nekandidēšanu uz augsto amatu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) iepriekš pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja, ka “Vienotība” par šo jautājumu vēl nav diskutējusi, turklāt Bērziņš vēl nav paziņojis savu lēmumu par to, vai atkārtoti kandidēs uz šo amatu.

Vērtējot līdzšinējo Bērziņa darbu, Straujuma izteica viņam cieņu, atkārtoti uzsverot, ka prezidentam vispirms pašam jāpasaka, vai viņš ir gatavs atkārtoti kandidēt uz šo amatu.

Savukārt Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK valdes loceklis Jānis Iesalnieks uzsvēra, ka apvienībā vēl nav bijis oficiālu diskusiju par šo jautājumu, tomēr partijas līderi jau iepriekš pauduši – kā iespējamo kandidātu šim amatam labprāt redzētu tiesību ekspertu Egilu Levitu. Iesalnieks arī piebilda – būtu labi, ja koalīcija būtu vienota par kandidātu prezidenta amatam.

Šogad beidzas pilnvaru termiņš arī ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram. Tikšanās laikā Straujuma esot jautājusi Kalnmeieram, vai viņš atkārtoti kandidēs uz šo amatu, taču viņš vēl neesot pieņēmis lēmumu.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks aptuveni pēc pusgada. Iepriekš Bērziņš izteicies, ka lēmumu par kandidēšanu uz šo amatu varētu pieņemt ne ātrāk par aprīli.

 

Komentāri (38)

dzeris49 15.01.2015. 10.13

Nu skaidrs taču, ka šīs Latvijas kauna traips paliks uz otru termiņu, mūsu politiskajai “elitei” absolūti neintersē valsts tēls, pilnīgi skaidrs, ka tai ir pavisam citas interses, savs politbizness, iespējas dalīt naudu, savas siltās vietiņas valdēs – padomēs un visur citur, savu sponsoru intereses, lai saglabātu finansējumu, galvenais stabilitāte ar pāreju uz stagnāciju, cerēt uz kādu valsts attīstību vai reformām pie šīs Saeimas ir neprāts.

Kaut, nav ko sūdzēties, tauta taisni par to arī nobalsoja, nobalsojot atkal par postkomunistiskām Lemberga “šestjorkām” ZZS.

Un, pēc aptaujām, “tautas vēlētais” mums būtu vai nu Lembergs, vai nu Ušakovs, tad jau Bērziņš muļķuzemei nemaz nav tik slikts variants.

Uz šo valsti, acīmredzot, pilnībā attiecas teiciens – kādu valdību sabiedrība pelna, tāda tai arī ir.

Tā bilde lieliski raksturo visu ainu, ar piebildi, ka Brigmaņa vietā klanīt galviņu Lemberga priekšā šai valstī varētu, gandrīz vai, jebkurš politiķis.

+19
-2
Atbildēt

12

    Absints > dzeris49 15.01.2015. 12.38

    nevajag kazuistiku, vajag vārdus. To nav.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Absints > dzeris49 15.01.2015. 12.26

    Džeri, problēma jau ir kandidātu trūkumā. Arī Jūsu kritikā tāds nav nosaukts. Tāpēc Bērziņš ir vienīgais zināmais kandidāts, kurš arī tiks pārvēlēts. Jo citu vienkārši nav. Pēdējā brīdī vārdi tiks nosaukti, bet, cik tie nopietni, ja par tiem nezinam tagad?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    DD1 > dzeris49 15.01.2015. 15.56

    > v_rostins

    “Vai briesmīgie nacionāļi jau būs aptraipījuši mūsu sabiedrībā un Eiropā cienītā jurista, Latvijas patriota, Egila Levita vārdu?”

    Egils Levits ir laba kandidatūra, bet es cerēju, ka viņš būs tas, kas ierosinās veikt izmaiņas Satversmē, lai atteiktos no dārgās, gandrīz tikai dekoratīvās prezidenta institūcijas, bet viņš savu spēku ielika svilpē,- Satversmes preambulā. Kam tā vajadzīga, ko tā maina, cik cilvēki to lasījuši utt.? Populistiska aktivitāte, nekas cits.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    DD1 > dzeris49 15.01.2015. 16.05

    > v_rostins DD1

    “Kam “svilpe”, kam pašcieņas jautajums.”

    Jums tā bija vajadzīga, lai celtu pašcieņu? Tiešām bija tik ļauni ar Jums? Būtu interesanti uzzināt,- kurš tieši postulāts bija tik svētīgs?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 15.01.2015. 13.01

    Cilvēki, kurus ieteikuši aptaujas dalībnieki

    minēti 4 reizes: Anatolijs Gorbunovs, Andris Vilks (bijušais Finanšu ministrs), Ilga Kreituse, Kārlis Šadurskis;

    minēti 3 reizes: Aleksandrs Mirskis, Andrejs Mamikins, Andris Rāviņš, Dana ReiznieceOzola, Guntis Belēvičs, Ingmārs Līdaka, Kaspars Gerhards, Tatjana Ždanoka, Uldis Sesks;

    minēti 2 reizes: Aleksandrs Bartaševičs, Alfrēds Rubiks, Andris Buiķis, Anrijs Matīss, Einars Repše, Ilmārs Rimšēvičs, Imants Lancmanis, Ivars Godmanis, Ivars Ījabs, Jānis Maizītis, Juris Rubenis, Māra Zālīte, Mārtiņš Šics, Pēteris Kļava (ārsts), Rihards Eigims, Rihards Kozlovskis, Vita Matīsa, Vjačeslavs Dombrovskis, Žaneta Ozoliņa;

    minēts 1 reizi: Arnis Cimdars, Aivars Endziņš, Aivars Fomins (Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks), Aivis Ronis, Alvis Hermanis, Andrejs Elksniņš, Andrejs Klementjevs, Andris Bērziņš (Latvijas Samariešu apvienības vadītājs), Armands Krauze, Baiba Broka, Baiba Rozentāle, Inesis Boķis, Dace Melbārde, Einārs Cilinskis, Fjodors Jemeļjaņenko (sportists), Gaidis Bērziņš, Gunārs Ķirsons, Gunārs Upenieks (Krāslavas novada domes priekšsēdētājs), Gundars Daudze, Guntars Krasts, Gustavs Strenga (vēsturnieks), Ģirts Valdis Kristovskis, Haralds Burkovskis, Hosams Abu Meri, Ilma Čepāne, Ilmārs Ančāns, Ilze Jaunalksne, Ilze Viņķele, Imants Parādnieks, Indulis Jansons («Vidzemes agroekonomiskās kooperatīvās sabiedrības» valdes priekšsēdētājs), Inese Vaidere, Irina Jegorova (vecmāmiņa), Ivars Auza (inženieris), Ivars Kalviņš (zinātnieks), Ivars Zariņš, Iveta Grigule, Janīna KursītePakule, Jānis Ādamsons, Jānis Pujāts, Jānis Straume, Jāzeps Šņepsts («Preiļu siers» valdes priekšsēdētājs), Kārlis Streips, Lato Lapsa, Māra Priede (bijusī Ropažu vidusskolas direktore), Māris Gailis, Māris Grigalis, Māris Riekstiņš, Mārīte Seile, Ojārs Kalniņš, Olga Dreģe, Rita Strode, Regīna LočmeleLuņova, Sandis Ozoliņš, Taiga Plitniece (Lādezera pamatskolas direktore), Uldis Augulis, Valdis Birkavs, Valdis Šteins, Valters Nollendorfs, Vitālijs Gavrilovs, Vladimirs Putins, Zigmārs Liepiņš.

    SKDS dati

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Baiba > dzeris49 15.01.2015. 16.19

    Runājot par postkomunistiem,jāņem vērā, ka naw veikta dekolonizācija un deboļševizācija. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, vajadzēja tiesāt visus augsta ranga latwiešu komunistus par sadarbību ar okupantiem. Lētticīgajiem p

    padomju kolhozniekiem toreiz nebija mīļāka politiķa par otro komunistu republikā Gorbunovu. Ar to arī viss sākās. Nekonsekwenta rīcība ir novedusi pie tā, ka Latvijā varu sagrāba komunististu un čekas funkcionāri.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 15.01.2015. 16.01

    DD1

    Kam “svilpe”, kam pašcieņas jautājums. Šai lietā galējo fašistisko reakcionāru, neostaļinisko ekstrēmistu, SC, reakcija lieliski nostrādāja ka lakmusa papīrītis.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 15.01.2015. 16.30

    DD1

    Jums tā bija vajadzīga, lai celtu pašcieņu? Tiešām bija tik ļauni ar Jums?

    _______________

    Ne “mums” bet valstij. Spriežot pēc fašistu lopu reakcijas, Levita kungs bija tieši trāpījis to vārīgākā punktā. Visi postulāti bija savās vietās un pati preambula nemaz nav Levita izdomājums.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 15.01.2015. 15.42

    DD1

    Varu piedāvāt vēl vienu labu kandidatūru – Juka Rislaki.

    ______________

    Vai briesmīgie nacionāļi jau būs aptraipījuši mūsu sabiedrībā un Eiropā cienītā jurista, Latvijas patriota, Egila Levita vārdu?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    DD1 > dzeris49 15.01.2015. 12.47

    > Ķīps

    “problēma jau ir kandidātu trūkumā”

    Tiešām ar mums ir tik slikti? Tādā gadījumā mums vēl ir VVF, kas ir 100x labāka par B.

    Varu piedāvāt vēl vienu labu kandidatūru – Juka Rislaki.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > dzeris49 15.01.2015. 12.29

    “problēma jau ir kandidātu trūkumā”

    ===

    Grūti atrast vēl stulbāku?

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > dzeris49 15.01.2015. 13.09

    > kristaps_freimanis

    “problēma jau ir kandidātu trūkumā”

    ===

    “Grūti atrast vēl stulbāku?”

    Izklausās kā joks, bet nebūt tāds nav. Gan jau Šķēles princips, ka “jāliek lielākais kretīns” joprojām darbojas un daži ietekmīgi aizkulišu darboņi gatavi tādu “iesmērēt”.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

lno 15.01.2015. 10.30

…šis jautājums ir pārrunāts arī ar visiem frakcijas deputātiem, kuri pauduši viennozīmīgu atbalstu Bērziņa kandidatūrai

_______________

Tātad ZZS nav neviena cienījama deputāta?

+17
0
Atbildēt

1

    v_rostins > lno 15.01.2015. 16.46

    lno

    Tātad ZZS nav neviena cienījama deputāta?

    ________________

    Vai mūsu komunistu un čekistu jau septiņdesmit gadus spīdzinātā valstī, visnesliktākais no jau bijušiem, ir maz?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

traductrice 15.01.2015. 10.55

Atliek vien cerība, ka Andris parunāsies ar savu kundzi un ka kundzei pietiks takta smalkjūtīgi pārliecināt Andri par vienīgo pareizo lēmumu.

+14
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu