Kā vadīt caur attīstību un struktūru: 4 vadītāja darba aspekti • IR.lv

Kā vadīt caur attīstību un struktūru: 4 vadītāja darba aspekti

Ieva Cielava

Darbnīcās ar Katrīnu Ošleju dalībnieki uzzinās, kā rīkojamas konstruktīvas sapulces, un vērtīgas attīstības pārrunas, kā pareizi komunicēt ar saviem darbiniekiem un kā attīstīties caur savu darbinieku attīstību. 

Konstruktīvas sapulces kā organizācijas ritms.
5. februārī, plkst. 16.00-19.00
Darbnīcas dalībnieki gūs ieskatu par sekojošiem jautājumiem: kamdēļ organizācijās izmanto sapulces, kādi ir sapulču mērķi un struktūra, dažādi sapulču formāti un tehnoloģiju loma tajās, kam jāpiedalās sapulcēs, kā tām gatavoties, cik ilgi noturēt sapulci, kādi ir sapulču laika zagļi, kam būtu jāvada sapulces, kā tās padarīt efektīvas, jēgpilnas un neiemidzināt dalībniekus, kad atcelt sapulces un kādas ir alternatīvas sapulcēm, kā sekot līdzi sapulcē pieņemto lēmumu izpildei.
Darbnīca paredzēta uzņēmumu, nodaļu un projektu vadītājiem, kuru ikdiena ir sapulču organizēšana vai dalība garlaicīgās, bezjēdzīgās sapulcēs.
PIESAKIES ŠEIT!

Attīstības un novērtēšanas pārrunas.
23. martā, plkst. 16:00-19:00
Ko var iegūt no attīstības un novērtēšanas pārrunām, darbinieku iespējamā reakcija uz novērtēšanas procesu, kā sagatavoties šīm pārrunām, sarunas struktūra, atgriezeniskā saite, tipiskās problēmas un to risinājumi, pašnovērtējuma loma, kurš runā vairāk un kā veicināt darbinieka iesaisti un patstāvīgu domāšanu, vienošanās par jauniem mērķiem darba izpildē un attīstībā.
Darbnīca paredzēta uzņēmumu un nodaļu vadītājiem, kā arī personāla vadītājiem, kuri vēlas ieviest attīstības un novērtēšanas pārrunas vai tiem, kuri grib tās pārvērst par procesu ar jēgu.
PIESAKIES ŠEIT!

Atgriezeniskā saite: kā to dot, kā paprasīt un kā saņemt.
29. aprīlī, plkst. 16:00-19:00
Darbnīcas dalībnieki apgūs atgriezenisko saiti kā vadības instrumentu un personiskās attīstības rīku. Atgriezeniskā saite tiks apskatīta no trim aspektiem: kā to dot, kā to paprasīt un kā to saņemt, praktiski trenējot konkrētas prasmes visos trijos aspektos. Izaicinājumi un to risinājumi, sniedzot un saņemot atgriezenisko saiti. Kāpēc tas ir tik grūti – negatīvā un pozitīvā atgriezeniskā saite. Kas strādā efektīvāk – kritika vai uzslava? Atgriezeniskā saite sev jeb refleksija.
Darbnīca paredzēta ikvienam, kurš ikdienā sniedz un saņem atgriezenisko saiti, kā arī tiem, kuri sen to nav saņēmuši.
PIESAKIES ŠEIT!

Padari darbinieku patstāvīgi domājošu. Attīstības instrumenti (mentorings, koučings, supervīzija u.c.).
19. maijā, plkst. 16:00-19:00
Darbnīcā uzlūkosim darbinieku attīstību no perspektīvas: vadītājs kā darbinieku attīstītājs. Kad mēs patiešām attīstāmies: attīstības jeb mācīšanās veidi un to efektivitāte. Kompetenču grupas un tām piemērotie attīstības instrumenti. Kādi attīstības veidi ir vadītāja rīcībā un neprasa finanšu ieguldījumus. Ko vadītājs var darīt jau rīt: konkrētu attīstības prasmju treniņš jeb kā veidot sarunu ar darbinieku, lai veicinātu viņa patstāvību darba situāciju risināšanā.
Darbnīca būs noderīga jebkuram organizācijā (arī vadītājiem, projektu vadītājiem, personāla vadītājiem), kurš vēlas sev apkārt redzēt stipru, patstāvīgu un kompetentu komandu.
PIESAKIES ŠEIT!

Katrīna_MLKatrīna Ošleja ir viena no Latvijas vadošajām ekspertēm personāla vadības jomā ar vairāk kā 15 gadu pieredzi uzņēmējdarbībā. Viņa ir konsultāciju uzņēmuma Talentor Latvia partnere un vada dažāda veida ar personāla vadības jomu saistītus seminārus un treniņus, kā arī konsultāciju projektus. Konsultantes pamatkompetence ir kompetenču definēšana, novērtēšana un attīstība.
Katrīna ir ieguvusi Maģistra grādu organizāciju psiholoģijā un Maģistra grādu filozofijā – abus Latvijas Universitātē.
Viņas viedoklis par personāla vadības un darba tirgus jautājumiem ir augstu novērtēts un bieži tiek atspoguļots sabiedriskajos medijos.

Dalības maksa vienai nodarbībai: 35 EUR, apmeklējot visas cikla nodarbības – 30 EUR.
Apmeklējot visas četras cikla darbnīcas, noslēgumā saņemsi kursa beigšanas apliecību

.
PIESAKIES ŠEIT!
Žurnāla “Ir Nauda” gada abonenti 2015. gada darnīcām saņem 20% atlaidi. Lai kļūtu par abonentu, nāc te:www.irir.lv/abonesana, raksti uz [email protected] vai zvani – 67281588.

Norises vieta: Berga bazāra “Birojnīca”, Dzirnavu iela 84/2

Vairāk informācijas: [email protected], 67281588

Piedāvājam arī Katrīnas Ošlejas  mācību seminārus uzņēmumiem
Sazinies ar mums: tālr.: 29447030, [email protected]

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu