Bērziņa tilts • IR.lv

Bērziņa tilts

7
Aivars Ozoliņš

Brauciens uz 9.maija svinībām Maskavā būtu Krievijas politikas atbalstīšana

Valsts prezidents Andris Bērziņš acīmredzot vēlētos pieņemt Krievijas prezidenta Vladimira Putina ielūgumu apmeklēt 9.maija svinības Maskavā, tomēr, jācer, to nedarīs.

Šādu vizīti ne tikai Maskavā uzskatītu par Krievijas agresīvās politikas leģitimēšanu. Latvija pašlaik ir Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts, tāpēc valsts galvas piedalīšanās kopā ar Putinu «uzvaras pār vācu fašismu» svinēšanā radītu divdomīgu situāciju arī ES attiecībās ar agresorvalsti, kura Ukrainā cīnoties pret «fašistiem», kā apgalvo tās propaganda, un nekad nav atzinusi, ka PSRS bija okupējusi Baltijas valstis.

Diemžēl prezidenta iespējamais brauciens jau radījis šaubīšanos un apmulsumu valdībā – Laimdota Straujuma otrdien pieļāva, ka Bērziņš varētu arī braukt, tikai jāredz, «kādas būs tālākās attiecības ar Krieviju», un arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs bilda, ka «ir jāskatās situācijas attīstība».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu