Glābēji izcēluši 40 "AirAsia" lidmašīnas katastrofā bojāgājušo atliekas • IR.lv

Glābēji izcēluši 40 “AirAsia” lidmašīnas katastrofā bojāgājušo atliekas

28
Žurnālisti preses konferencē fotografē karti, kurā glābēji iezīmējuši katastrofas vietu un atrastās lietas. Foto: EPA/LETA

Otrdien meklētājiem beidzot izdevās uziet svētdien pazudušās Malaizijas lidmašīnas atlūzas

Svētdien pazudušā lidsabiedrības “AirAsia” lainera acīmredzamajā katastrofas vietā Indonēzijas karakuģim otrdien izdevies no jūras izcelt jau vairāk nekā 40 cilvēku mirstīgās atliekas, aģentūrai AFP pavēstīja karaflotes pārstāvis.

“Pamatojoties uz karaflotes radio, tiek ziņots, ka karakuģis “Bung Tomo” izcēlis 40 līķus un skaits aug. Viņi šobrīd ir ļoti aizņemti,” sacīja Manahans Simorankirs.

Otrdien meklētājiem beidzot izdevās uziet svētdien pazudušās Malaizijas lidmašīnas atlūzas, kas tika pamanītas jūrā 160 kilometrus uz dienvidrietumiem no Pankalanbunas, ziņo LETA.

Atlūzas, kuras otrdien no gaisa pamanījuši lidsabiedrības “AirAsia” lainera meklētāji, pieder pazudušajai lidmašīnai, aģentūrai AFP apstiprināja Indonēzijas civilās aviācijas pārvaldes ģenerāldirektors.

“Pamatojoties uz meklēšanas un glābšanas dienestu darbinieku novērojumiem, atrasti svarīgi priekšmeti, piemēram, pasažieru un kravas durvis. Tie ir jūrā 100 jūdzes (160 kilometrus) uz dienvidrietumiem no Pankalanbunas,” piebilda amatpersona.

Veicot pazudušā lidsabiedrības “AirAsia” lainera meklēšanu, otrdien no gaisa tika pamanīti priekšmeti, kas varētu liecināt par lidmašīnas katastrofu. “Mēs pamanījām aptuveni desmit lielus priekšmetus un daudzus mazus, baltus priekšmetus, kurus nevarējām nofotografēt,” preses konferencē pavēstīja Indonēzijas gaisa spēku pārstāvis.

Priekšmeti, kuru vidū acīmredzot ir arī lidmašīnas durvis, pamanīti desmit kilometrus no vietas, kur 8501.reisa lidmašīna tika pēdējo reizi fiksēta uz radara ekrāniem.

Savukārt AFP fotogrāfs, kurš atradies tajā pašā indonēziešu meklēšanas lidmašīnā, pastāstīja, ka manījis priekšmetus, kas atgādina glābšanas plostu, glābšanas vestes un garas, oranžas caurules.

Lidmašīna “Airbus A320-200” ar 162 cilvēkiem, tai skaitā 17 bērniem, bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, kad svētdien ap plkst.6.20 (plkst.1.20 pēc Latvijas laika) pazuda no radaru ekrāniem.

 

Komentāri (28)

heinrihs 30.12.2014. 13.57

Briesmīga traģēdija. AirAsia šis gads bijis briesmīgs: viena lidmašīna pazuda bez vēsts, otru notrieca krievu bandīti, tagad šī – jau trešā…

+1
-2
Atbildēt

2

    morgenstern > heinrihs 30.12.2014. 15.17

    Pirmas divas lidmašīnas piederēja citai aviokompānijai.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > heinrihs 30.12.2014. 16.06

    Šodien viena Indonēzijā netrāpija uz skrejceļa, bet tur viss laimīgi…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu