Anglijā uz šosejas nogāžoties lidmašīnai, dzīvību zaudējuši 11 cilvēki • IR.lv

Anglijā uz šosejas nogāžoties lidmašīnai, dzīvību zaudējuši 11 cilvēki

34
Šoseja Lielbritānijā pēc lidmašīnas katastrofas. Foto: EPA/LETA

Negadījums notika netālu no Šorhemas lidostas

Braitonas pilsētas apkaimē, Anglijas dienvidos, sestdien uz šosejas nogāzusies lidmašīna, kas piedalījusies aviošovā. 11 cilvēki gājuši bojā, pavēstīja policija, brīdinot, ka upuru skaits var pieaugt, ziņo LETA/BBC.

Iznīcinātājs “Hawker Hunter” uzkrita uz vairākām automašīnām, kas tobrīd brauca pa šoseju A27. Negadījums notika netālu no Šorhemas lidostas.

Sākotnēji tika ziņots, ka traģēdijā dzīvību zaudējuši septiņi cilvēki. Tomēr tagad Saseksas policijas vecākā konstebla vietnieks Stīvs Barijs apliecināja, ka negadījumā dzīvību “ļoti iespējams” zaudējuši 11 cilvēki. Viņš arī sacīja, ka mirstīgo atlieku identificēšana turpinās.

Lidmašīnas pilots Endijs Hils, kurš savulaik dienējis Karaliskajos gaisa spēkos, kritiskā stāvoklī atrodas slimnīcā.

Upuru mirstīgo atlieku nogādāšana no avārijas vietas turpinājās svētdien un, pēc visa spriežot, turpināsies arī pirmdien, atzina Barijs.

Prāvais avārijas apvidus joprojām ir bīstamā zona, ņemot vērā, ka lidmašīnā vēl ir degviela.

Ceļamkrāns pirmdien pacels lidmašīnas atlūzas, sacīja Barijs, un tad, bažījas likumsargi, var tik uzietas citu bojāgājušo mirstīgās atliekas.

Izmeklētājiem vēl ir jānoskaidro lidmašīnas katapultu krēslu stāvoklis, viņš sacīja, apstiprinot, ka pilots tika izcelts no degošām lidmašīnas atlūzām.

Šoseja A27 būs slēgta vairākas dienas, jo no avārijas vietas ir jāaizvāc lidmašīna, automobiļi un upuri, bet izmeklētājiem jāturpina viņu darbs. Ceļam nodarīti nopietni postījumi un tas būs jāremontē, viņš piebilda.

Avārija notika sestdien plkst.13.20 pēc vietējā laika, brīdī kad iznīcinātājs “Hawker Hunter” beidza cilpas manevru.

Savukārt netālu no Bāzeles, Šveices ziemeļos, svētdien aviošova laikā saskrējušās divas nelielas lidmašīnas, pavēstīja policija. Vienas lidmašīnas pilots gājis bojā. Otra lidaparāta pilots katapultējies un zemē nolaidies ar izpletni.

Lidmašīna, kuras pilots gāja bojā, ietriekusies šķūnī, tomēr uz zemes neviens cilvēks nav cietis.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu