Baltais nams: Obama apstiprinās jaunās sankcijas pret Krieviju • IR.lv

Baltais nams: Obama apstiprinās jaunās sankcijas pret Krieviju

10
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AFP/LETA

Šveice paplašina sankcijas pret Krieviju

ASV prezidents Baraks Obama parakstīs Kongresa apstiprināto likumprojektu, tādējādi nosakot jaunas sankcijas pret Krieviju tās rīcības Ukrainā dēļ, otrdien paziņojis Baltais nams. Arī Šveice otrdien pastiprinājusi sankcijas pret Krieviju, iekļaujot “melnajā sarakstā” vēl 13 personas un piecas organizācijas.

“Prezidents paredzējis parakstīt likumprojektu,” paziņojis Baltā nama pārstāvis Džošs Ērnsts, piebilstot, ka “tas ļauj prezidentam saglabāt elastību turpināt viņa paša stratēģiju”.

Iepriekš Obama pret jaunām sankcijām iebilda, uzstājot, ka tā būtu kļūda, ja ASV vienpusēji pieņemtu lēmumus, nekonsultējoties ar savu sabiedroto – Eiropas Savienību, ziņo LETA/AFP/Reuters.

ASV Kongress sestdien vienbalsīgi pieņēma Ukrainas brīvības atbalsta aktu (“Ukraine Freedom Support Act”), kas ietver jaunas sankcijas pret Maskavu par tās atbalstu prokremliskajiem kaujiniekiem Austrumukrainā.

Likumprojekts paredz sankcijas pret Krievijas enerģētikas un aizsardzības sektoriem un uzņēmumiem, kas pārdod vai pārvieto militāro ekipējumu uz Ukrainas teritoriju, kā arī Gruziju, Moldovu un Sīriju.

Arī Šveice otrdien pastiprinājusi sankcijas pret Krieviju, iekļaujot “melnajā sarakstā” vēl 13 personas un piecas organizācijas.

Sarakstā iekļauto personu vidū ir Sergejs Kozjakovs, kurš uzdodas par vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju, kas organizēja teroristu kontrolētajās teritorijās 2.novembrī notikušās pseidovēlēšanas. Sankcijas noteiktas arī teroristu organizācijai “Doņeckas tautas republika”.

Šveice martā nolēma nepievienoties sankcijām, ko Eiropas Savienība (ES) piemēroja Krievijai par tās lomu Ukrainas krīzē, bet tā īstenojusi pasākumus, lai nepieļautu, ka ES sankcijas tikt apietas Šveices teritorijā.

Šveices “melnajā sarakstā” iekļautajām personām un organizācijām ir aizliegts stāties jaunās biznesa attiecībās ar finanšu starpniekiem Šveicē.

Iepriekš Šveice jau piemēroja sankcijas piecām Krievijas bankām, nosakot, ka tām nepieciešams saņemt apstiprinājumu, ja tās vēlēsies Šveicē izdot ilgtermiņa finanšu instrumentus. Šveice arī noteikusi militārā aprīkojuma un tehnoloģiju tirdzniecības aizliegumu ar Krieviju.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Komentāri (10)

lno 17.12.2014. 13.13

17.12.2014 12:26

Британская букмекерская компания Paddy Power принимает ставки на то, что президент России Владимир Путин будет смещен со своего поста до конца следующего года.

Об этом сообщает The Telegraph.

По данным издания, сейчас ставки на это принимаются по соотношению один к 16.

Кроме того, в Paddy Power можно поставить на падение российской валюты до уровня 100 рублей за доллар к концу следующего года (шанс – четыре против семи), отказ Путина от проведения чемпионата мира по футболу в 2018 году – один к 25, отказ Путина от Крыма – один к 50.

Также можно делать ставки на несколько различных вариантов курса рубля относительно доллара в конце 2015 года.

+4
0
Atbildēt

0

dzeris49 17.12.2014. 10.25

Visi dara pāri nabaga Krievijai, kura nedara neko ļaunu, kā tikai cīnās par mieru visā pasaulē.

Izskatās, tas Obama, beidzot, to banānu, par ko ņirgājas krievu prokremliskā prese ar sev piemītošo “politkorektumu”, beidzot, ir apēdis, un atvēris acis, kaut, vēl jau pilnīgi pamodies nav.

+2
0
Atbildēt

1

    morgenstern > dzeris49 17.12.2014. 12.56

    Vienkārši Obamu drusku kongress presē – nav vairs tā situācija, kad to var ignorēt.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu